Heb je een vastloper? Ook jij kunt opnieuw opstarten
Vastloper herstellen

Heb je een vastloper? Ook jij kunt opnieuw opstarten

Redactie Baaz

Tips voor tegen een vastloper

Een vastlopende pc of laptop kent iedereen wel. Vaak is het een kwestie van geforceerd afsluiten en opnieuw opstarten, waarna je er weer tegenaan kunt. Voor ondernemers en managers is dit anders. Helaas is het niet zo eenvoudig dat je de stekker erin en eruit haalt om een frisse start te maken. Nee, als je op zoek bent naar een permanente oplossing voor je problemen, heb je hulp nodig. In dit artikel staat op welke manieren je hulp kunt krijgen.

Maak een duidelijke strategie

Veel ondernemers lopen vast omdat ze van alles een beetje willen. Het ontbreekt aan een heldere strategie, waardoor er halve keuzes worden gemaakt. Met een duidelijke strategie is de kans op een succesvol ondernemerschap niet alleen groter, maar word je ook als mens gelukkiger.

Door te stoppen met activiteiten die niet bij je passen of waar je niet goed in bent, ga je je richten op datgene waarmee jouw bedrijf zich onderscheidt. Er zijn allerlei handige websites zoals Eelcosmit.nl waar praktische handvaten op staan.

Neem een business mentor

Weet je wat de overeenkomst is tussen de meeste succesvolle ondernemers? Ze hebben een business mentor waarop ze kunnen terugvallen. Daarbij gaat het niet alleen om vastlopers op zakelijk gebied, een goede business mentor helpt je ook bij het vinden van persoonlijk geluk. Zakelijk en privé moeten gescheiden blijven, maar zonder een gelukkige privésituatie is zakelijk succes onmogelijk.

Iedere mentor heeft een andere werkwijze. Een goede mentor is neutraal en inspireert je om je doelen te behalen. Het is ook een handige stok achter de deur voor als je de touwtjes te veel laat vieren.

Trek de stekker eruit (voor een week)

Zoals gezegd is je pc na het uittrekken van de stekker er binnen tien seconden weer bovenop. Voor ondernemers is er wat meer tijd nodig. Als je voor je gevoel al een tijdje vastzit, is het goed om de stekker eruit te trekken. Ga een weekje op vakantie en laat je laptop thuis.

De tijd voor jezelf is nodig om er weer bovenop te komen. Iedereen moet de batterijen weleens opladen, zeker ondernemers die het druk hebben. Misschien denk je nu dat het helemaal niet uitkomt om een week weg te gaan en ook gewoon niet kan. Dat is een extra reden om het toch te doen. Je hebt het nodig!

Verbreed je ontwikkeling

Het kan sowieso al geen kwaad om je te blijven ontwikkelen en als je vastloopt in de huidige gang van zaken is het een mooi moment om je kennis te verbreden. Als ondernemer moet je jezelf blijven uitdagen. Dat doe je niet door vast te blijven zitten in een impasse. Door een cursus of opleiding te doen, motiveer je jezelf om er iets bij te gaan doen. Daarnaast leer je weer andere mensen kennen die ook weer voor inspiratie kunnen zorgen.

Iedereen kan uit een situatie stappen waarin hij of zij is vastgelopen. Je zult de eerste stap echter wel zelf moeten zetten.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie