Hans Biesheuvel vertrekt als voorzitter van MKB-Nederland
Michaël van Straalen zal Biesheuvel als waarnemend voorzitter voorlopig opvolgen

Hans Biesheuvel vertrekt als voorzitter van MKB-Nederland

Redactie Baaz

Vanaf 1 september zal Hans Biesheuvel na twee jaar zijn functie als voorzitter van de werkgevers- en ondernemerskoepel Koninklijke Vereniging MKB-Nederland neerleggen. Hij gaat zich bezinnen op nieuwe activiteiten.

Wat Hans Biesheuvel na 1 september precies gaat doen is nog onduidelijk, wel staat in de aankondiging van zijn vertrek vermeld dat het stimuleren en ondersteunen van ondernemerschap een rol zal blijven spelen.'Want als ons land ergens behoefte aan heeft, dan is het wel aan ondernemerschap. Die overtuiging is bij mij de afgelopen jaren alleen maar gegroeid', aldus Biesheuvel,

Verder zegt de huidige voorzitter zijn functie twee jaar met plezier vervuld te hebben. 'Het is van groot belang dat het geluid van ondernemers in Den Haag en Brussel naar voren wordt gebracht en ik heb me hier met hart en ziel aan gewijd. Het waren intensieve jaren, maar de functie heeft mij veel geleerd over belangenbehartiging en politieke mores.'

De huidige vicevoorzitter M.A. (Michaël) van Straalen, voorzitter Koninklijke Metaalunie, zal Biesheuvel als waarnemend voorzitter voorlopig opvolgen.

Biografie

Hans Biesheuvel (1965) groeide op in een ondernemersgezin. Na zijn middelbare school ging hij aan het werk bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat terwijl hij studeerde aan de HEAO. Eind jaren tachtig van de vorige eeuw trad hij in de voetsporen van zijn vader en grootvader en richtte hij zijn eigen technische groothandel op. Twee jaar later formeerde hij zijn eigen bedrijf en dat van zijn vader en grootvader tot de Biesheuvel Groep. In 2000 deed hij het bedrijf van de hand en een jaar later richtte hij de Biesheuvel Habest Holding bv op, een bedrijf dat actief investeert in het mkb.

Naast tal van andere activiteiten zoals het voorzitterschap van de Raad van Commissarissen bij Womitex (linnenverhuur) in Almere en Fabory (bevestigingsmaterialen) in Tilburg, werd hij twee jaar geleden benoemd tot voorzitter van MKB Nederland.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie