Haal het maximale uit jouw boekhouding

Redactie Baaz
Online boekhouden zit in de lift. Waar een aantal jaar geleden nog bijna iedere ondernemer zijn of haar schoenendoos met bonnetjes en facturen naar de boekhouder bracht, steken nu steeds meer ondernemers zelf de handen uit de mouwen.

Want boekhouden, dat kan toch iedereen? Het online boekhoudpakket e-Boekhouden.nl vindt namelijk van wel. Maar hoe haal je het maximale uit je boekhouding?

Bespaar tijd door te automatiseren

Ondernemers willen meer grip op hun cijfers en vandaag de dag zijn de technieken zo goed, dat boekhouden geen hogere wiskunde meer is. Met de juiste boekhoudsoftware kun je als ondernemer gemakkelijk zelf aan de slag. 

De meeste processen zijn namelijk geautomatiseerd, tenminste als je het goed aanpakt. Wist je dat je jouw boekhouding tot wel 90% kan automatiseren? Handig toch! 

Scan & Herken

Je koopt een printer, rekent deze af en ontvangt een bon. Die bon moet in jouw boekhouding, maar waar laat je hem in de tussentijd? De kans dat je hem kwijtraakt is nogal groot. Daarom is het handig als je deze bon direct kunt verwerken. Je maakt er met je smartphone een foto van en stuurt hem door naar je boekhouding. Hopla, meteen opgeslagen en zo raak je de bon niet meer kwijt. 

Maar het kan nog makkelijker, via Scan & Herken. Door middel van deze speciale techniek wordt de bon gelezen en automatisch in je boekhouding gezet. Je hoeft dit alleen even te controleren en je boekhouding is direct up-to-date. Zo hoef je je bonnetjes dus niet meer handmatig in je boekhouding te plaatsen. Jouw boekhoudprogramma doet zo het meeste werk en dat scheelt jou veel tijd!

Koppelingen

Wil je nog meer uit je boekhouding halen? Dat kan! Een online boekhoudprogramma kan namelijk ook communiceren met andere diensten, zoals bijvoorbeeld een bank, webshopsysteem of betaalprovider. Transacties worden dan doorgestuurd naar jouw boekhouding. Denk bijvoorbeeld aan alle banktransacties of webshopbestellingen. Via automatische koppelingen worden deze banktransacties, bestellingen via je webshop of welke betaling dan ook direct in je boekhouding geplaatst. 

Voor iedere betaalmanier is vaak wel een oplossing te vinden. Zo wordt je boekhouding automatisch bijgewerkt, zonder dat jij er heel veel tijd in hoeft te steken.

Het is zelfs mogelijk om met één druk op de knop de btw-aangifte te versturen naar de Belastingdienst, vanuit jouw eigen boekhouding. Het is dan niet meer nodig om de aangifte via het inloggedeelte van de Belastingdienst te versturen, maar de aangifte staat dan al voor je klaar in het boekhoudprogramma.

Direct inzicht in financiële situatie

Door de verschillende mogelijkheden om je boekhouding te automatiseren, is deze vaak ook up-to-date en heb je (bijvoorbeeld via een mobiele app) direct inzicht in de financiële situatie van je bedrijf. Dit zorgt ervoor dat je makkelijker kunt bijsturen als de zaken toch niet zo goed gaan. 

Mocht je graag extra sturing willen van een expert op het gebied van boekhouden, dan kun je ook altijd advies vragen aan een boekhouder of accountant. Zij kunnen gemakkelijk met je meekijken en je voorzien van tips om nog meer uit jouw business te halen. 

Houd je uren bij

Gebruik ook de functie om je uren bij te houden in je boekhoudprogramma. Voldoe je namelijk aan het urencriterium, dan kom je in aanmerking voor verschillende fiscale voordelen, zoals de zelfstandigenaftrek. Hier kan die accountant of boekhouder je dan ook weer mee helpen. 

Kortom, boekhouden hoeft niet moeilijk te zijn. Met de juiste boekhoudsoftware is boekhouden een eitje en als je het dan ook nog eens op de juiste manier inzet, pluk je er helemaal de vruchten van! 
 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie