Hét ondernemersnieuws van de week

Jordi Smit
Een mogelijke no deal-Brexit heeft vooral gevolgen voor bedrijven in de Europese Unie, Kia presenteert de volledig elektrische vierdeurs concept car Imagine by Kia en YoungCapital lanceert de opleidingstak YoungCapital NEXT. Er gebeurde afgelopen week weer veel in ondernemersland; op baaz.nl kun je het ondernemersnieuws op de voet volgen. We sommen de vijf grootste nieuwsfeiten nog maar eens op.

1. No deal-Brexit

Volgens de Bank of England, de centrale bank van het Verenigd Koninkrijk, zijn de meeste risico's voor de financiële stabiliteit van het Verenigd Koninkrijk bij een no deal-Brexit weggenomen. Daarentegen zouden bedrijven in de rest van de Europese Unie wel last kunnen krijgen.

2. Imagine by Kia

Kia presenteert de volledig elektrische vierdeurs concept car Imagine by Kia. Dit studiemodel vormt op de 2019-editie van de Autosalon van Genève (5-17 maart) één van de highlights op de Kia-stand, naast de compleet nieuwe volledig elektrische e-Soul en de vernieuwde Kia Niro-familie.

3. YoungCapital NEXT

De opleidingstak van recruitmentspecialist YoungCapital, waaronder de hbo-opleiding en traineeships vallen, heet voortaan YoungCapital NEXT. Met de lancering van de nieuwe merknaam komen de namen YoungCapital Academy en YoungCapital Professionals te vervallen.

4. Shell

Shell is van plan te investeren in de eerste fabriek in de Botlek in Rotterdam die van niet-recyclebaar afval methanol maakt. Methanol is een biobrandstof en een grondstof voor chemische producten.

5. Belastingaangifte

Vanaf vrijdag 1 maart kunnen ongeveer 1,3 miljoen ondernemers, waaronder zeer veel ZZP’ers, hun aangifte inkomstenbelasting over 2018 doen. Ongeveer een derde van hen dient de aangifte zelf in. Het merendeel (92,2%) doet dit met het vertrouwen dat zij de aangifte correct hebben ingevuld. Dit blijkt uit een recente peiling in opdracht van de Belastingdienst onder zelfaangevers.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi