GXO publiceert zijn ESG Impact Report 2023
GXO publiceert zijn ESG Impact Report 2023

GXO publiceert zijn ESG Impact Report 2023

MVO
Redactie Baaz

GXO behaalt voor het derde jaar op rij de “AA” ESG-score; GXO werd door USA Today tot één van Amerika’s Klimaatleiders 2024 gekroond.

GXO Logistics, Inc. (NYSE: GXO), ‘s werelds grootste pure-play logistieke dienstverlener, heeft recent zijn ESG Impact Report 2023 verspreid. In het rapport is er aandacht voor GXO’s oplossingen, programma’s en prestaties die essentieel zijn voor het bereiken van de ESG-doelstellingen voor GXO’s klanten en de activiteiten van het bedrijf zelf wereldwijd.

“GXO neemt een unieke positie in de supply chain in, waardoor we echt impact kunnen maken. Ons ESG-traject is namelijk niet enkel voor GXO van belang: duizenden bedrijven rekenen op ons om hun activiteiten duurzamer te maken door optimaal gebruik te maken van beschikbare resources, de levensduur van producten te verlengen en circulaire economie te promoten,” zegt Malcolm Wilson, Chief Executive Officer, GXO. “Dit jaar zijn we extra trots op de uitbreiding van het ESG Impact Ambassadors initiatief, daarmee zorgen we ervoor dat onze ESG-initiatieven genomen worden op basis van input van onze klanten en medewerkers. Dat laat ons toe om haalbare en onderbouwde doelstellingen te bepalen en bijhorende strategieën uit te werken om deze te behalen.”

 

GXO’s ESG Impact Report brengt alle stakeholders op de hoogte van de voortgang die het bedrijf maakt in het behalen van de ESG-doelstellingen over alle bedrijfstakken heen. In 2023 kon GXO al mooie resultaten neerzetten: 

  • 78% LED-dekking in gehuurde en bestaande sites wereldwijd
  • 81.9% van het geproduceerde afval werd herleid en hoefde niet gestort te worden
  • 13.5% van de gebruikte elektriciteit wereldwijd is afkomstig van hernieuwbare energiebronnen
  • Meer dan 1.3 miljoen uur geïnvesteerd aan het opleiden en ondersteunen van de ontwikkeling van medewerkers

Daarbij rapporteert GXO ook over de genomen initiatieven met betrekking tot Safety, één van de belangrijkste waarden van het bedrijf. GXO gebruikt daarvoor de meest representatieve regionale maatstaf om het traject naar operational excellence te versnellen: 

  • U.K. & Europa: Lost Time Incident Rate is verbeterd met 11% ten opzichte van 2022
  • Americas & APAC: Total Recordable Incident Rate is met 29% gedaald tegenover 2022

Meagan Fitzsimmons, GXO’s Chief Compliance and ESG Officer, zegt, “We blijven de standaard zetten in onze industrie wanneer het gaat over ESG door innovatieve partnerships op te zetten, betrokkenheid van onze medewerkers te bevorderen, het reduceren van onze impact op het milieu en te investeren in oplossingen die op een positieve manier bijdragen aan onze organisatie en die van onze klanten. Ik ben trots op de stappen die we reeds hebben gezet, het laat onze 130.000 collega’s zien dat we echt voor verandering kunnen zorgen bij onze mensen, onze klanten en zelfs voor onze planeet.”

In 2023 heeft GXO de “AA” ESG-score ontvangen van MSCI voor het derde jaar op rij, daarnaast werd het door het tijdschrift Newsweek voor een tweede keer erkend als één van Amerika’s ‘Most Responsible Companies’. Het bedrijf behaalde ook de Top 50 voor diversiteit in de ranking van Diversity First.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie