Grotere actieradius voor 100 procent elektrische Opel Corsa-e en Mokka-e

Grotere actieradius voor 100 procent elektrische Opel Corsa-e en Mokka-e

Redactie Baaz

Opel heeft de volledige elektrische Corsa-e en Opel Mokka-e verder verbeterd. Voortdurende ontwikkeling van beide modellen heeft ertoe geleid dat er een aanzienlijke toename van het rijbereik is gerealiseerd – niet alleen in de officiële WLTP-cyclus (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure), maar ook in de dagelijkse praktijk.

Tot 22 kilometer langer rijplezier

Op één enkele acculading kan de bekroonde Opel Corsa-e, die in 2019 werd geïntroduceerd, voortaan tot 359 kilometer1 afleggen volgens de WLTP, een stijging van ongeveer zeven procent. De actieradius van de Mokka-e, die in 2020 bij de Opel-dealer arriveerde en onlangs het befaamde "Gouden Stuurwiel 2021" won, is toegenomen tot 338 km (WLTP).

De toename van de actieradius is onder meer te danken aan de optimalisering van de HVAC- (verwarming, ventilatie, airconditioning) en aandrijfsystemen van de Opel Corsa-e en Mokka-e.

Profijt tijdens koude seizoenen

Het rendement van de warmtepomp, die het interieur verwarmt en koelt en bij beide modellen tot de standaarduitrusting behoort, is nu nog hoger dan voorheen. Warmtepompen zijn efficiënter dan conventionele HVAC-systemen, omdat ze minder energie van de batterij vragen. Dit komt het rijbereik ten goede. Klanten zullen de verbeteringen vooral merken tijdens het rijden in de wintermaanden.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie