Groene startups in incubatieprogramma Let it Grow

Groene startups in incubatieprogramma Let it Grow

Redactie Baaz

Maandag wordt het nieuwe Let it Grow Lab in Amsterdam geopend door prins Constantijn - special envoy voor start-ups. Ten grondslag aan de opening ligt het Let it Grow-incubatorprogramma; 's werelds eerste incubator gericht op bloemen en planten.

Afgelopen mei schreef 'Let it Grow' een open innovation call uit voor ondernemers en creatieven met ideeën om het stadsleven positief te beinvloeden met bloemen en planten. 

Hieruit zijn inmiddels zeven veelbelovende innovatieve, groene initiatieven geselecteerd. Van Wildernis (een stadstuinwinkel nieuwe stijl) en Living Light (een sfeerlamp die energie haalt uit de plant) tot Sprinklr (een thuisbezorgservice voor bijzondere planten voor je huis en balkon) en Gardian (een app met sensor die vertelt wanneer en hoe je je planten groen moet houden). Allen blazen de 'old fashioned' bloemen en plantensector nieuw leven in.

Ondersteund in incubatieprogramma

De zeven start-ups worden de komende vijf maanden ondersteund in het Let It Grow-incubatieprogramma; ze krijgen funding (mogelijk gemaakt door Royal Flora Holland) voor de ontwikkeling en uitvoering van hun initiatief en een mentor die ze gedurende de periode begeleidt.

Silke Tijkotte, oprichter van Let it Grow: 'Het Let it Grow Lab is de eerste incubator in de wereld die gericht is op bloemen en planten. Het Lab is een unieke plek voor creatieve en ambitieuze ondernemers met plannen om de kwaliteit van leven in de stad met bloemen en planten te verbeteren. Wat ons betreft is dit nog maar het begin en wordt Let it Grow hét internationale innovatieplatform dat veelbelovende start-ups inspireert en ondersteunt in hun groei.'

Zeven deelnemers

De eerste zeven deelnemers van het Let it Grow incubatieprogramma zijn (op de foto van Marie Wanders) Grown, Gewildgroei, Wildernis, Sprinklr, Gardian, Living Light en ConnectedGarden.

Naast de hulp aan start-ups, biedt Let it Grow jaarlijks één kunstenaar de kans om bloemen en planten vanuit een ander perspectief te laten zien. Dit jaar krijgt de gerenommeerde kunstenares Elspeth Diederix €10.000,- om haar project ‘Miracle Gardening’ te realiseren. 

Voor Let it Grow creëert Elspeth een compleet nieuwe wilde pluktuin waar wonderen gecultiveerd en gefotografeerd worden. Hiervoor wordt een speciale tuin aangelegd op een openbare plek in Amsterdam. Publiek kan de tuin op gezette tijden bezoeken en daarmee onderdeel worden van het groei- en bloeiproces.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie