Groei in investeringen bescheiden

Groei in investeringen bescheiden

Redactie Baaz

In mei 2016 was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 4,4 procent groter dan in mei 2015.

De stijging is kleiner dan een maand eerder en bijna helemaal toe te schrijven aan de groeiende investeringen in woningen, meldt CBS.

De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Mei 2016 heeft twee werkdagen meer dan mei 2015. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de condities voor de investeringen in juli gunstiger dan in mei.

Opnieuw meer geïnvesteerd in woningen

De groei van de investeringen in mei is bijna helemaal te danken aan de stijging van de investeringen in woningen. Daarnaast hebben bedrijven ook wat meer besteed aan machines, computers, vrachtwagens en opleggers dan in mei 2015. De investeringen in infrastructuur en personenauto’s daarentegen krompen iets. 

Omstandigheden investeringen in juli gunstiger

De omstandigheden voor investeringen zijn in juli gunstiger dan in mei volgens de CBS Investeringsradar. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten. In de radar van juli zijn de groei van de export en het oordeel van de Nederlandse industriële ondernemers over hun orderportefeuille beter dan in de radar van mei. 
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie