Gregory van der Wiel verkoopt aandelenbelang in BALR. & 433 en investeert in startups

Bart Remmers
Gregory van der Wiel heeft zijn aandelenbelang in BALR. & 433 verkocht aan de overige aandeelhouders. In 2013 stapte hij in bij het merk dat mede-opgericht is door vriend en voormalig voetbalinternational Demy de Zeeuw.

Door zijn aandelen nu te verkopen, behaalt Van der Wiel een prachtig rendement van 2000% op zijn investering. Het kapitaal dat vrijkomt, wordt deels ondergebracht bij zijn investeringsfonds Block Party en is deels voor de financiering van nieuwe ondernemingen in Noord-Amerika. 

Naast zijn voetbalcarrière bij Toronto FC profileert Van der Wiel zich steeds meer als ondernemer en investeerder. Vorig jaar stond hij samen met zakenpartner Funs Jacobs en in samenwerking met Dave Dirks aan de basis van Block Party, een investeringsfonds met inmiddels bekende startups als Hardt Hyperloop, Voicey en Unless in portfolio. 

BALR. & 433

Gregory van der Wiel: 'Demy en ik kwamen erachter dat wij dezelfde kijk hebben op de ontwikkeling van het internet en hoe je als merk en social media community daarop kunt inspelen. Ik vind het dan ook prachtig dat ik met mijn investering een bijdrage heb kunnen leveren aan het succes van BALR. & 433. Ik wil iedereen die betrokken is geweest bij de groei van beide ondernemingen bedanken voor een mooie tijd en wens ze alle succes in de wereld toe.' 

BALR. is in 2013 opgericht door Demy de Zeeuw, Juul Manders en Ralph de Geus. Gregory van der Wiel en Eljero Elia zijn in de beginfase als investeerder ingestapt, wat heeft bijgedragen aan een versnelde groei van beide ondernemingen. In de afgelopen vijf jaar is deze samenwerking een internationaal succes gebleken. De omzet van BALR. ligt inmiddels ruim boven de 10 miljoen euro. 
 

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart