Gratis werkruimte voor Haarlemse startups

Gratis werkruimte voor Haarlemse startups

Redactie Baaz

EvoSwitch, één van de meest energie-efficiënte datacenters in Europa, heeft zijn partnership met HaarlemValley en Present Your Startup uitgebreid.

Dit doet EvoSwitch door startups gratis ondersteuning en werkruimte aan te bieden. De Tech Hub, zoals de werkruimte heet, is gevestigd in het Haarlemse datacenter van EvoSwitch en is bedoeld innovatie en samenwerking bij startups te stimuleren.

EvoSwitch is sinds het begin betrokken bij HaarlemValley, een startup incubator die zich richt op de regio Haarlem. Mede door de steun van EvoSwitch heeft HaarlemValley tot op heden maar liefst 2 miljoen euro kunnen investeren in startups. Partnerships met grote organisaties zijn essentieel om startups naar een volgend niveau te brengen en ze internationaal op de kaart te zetten. Daarnaast biedt het grote organisaties de kans om hun netwerk verder uit te breiden. 

Tech community

4BIS Innovations maakt in samenwerking met EvoSwitch en HaarlemValley het begin van deze tech community mogelijk. Founder van 4BIS Innovations, Max Kapsthyk is manager van deze Tech Hub, zijn bedrijf ontwikkelt technologische oplossingen voor de zakelijke markt en is tevens technisch partner van HaarlemValley. 4BIS Innovations biedt onder andere oplossingen in data-uitwisseling, integratie van IT-systemen, automatisering en doorontwikkeling van businessoplossingen aan. Tevens verleent het de startups advies op het gebied van IT. 

Startups belangrijk

Eric Boonstra, Managing Director van EvoSwitch: 'Startups zijn erg belangrijk voor Nederland. Jonge ondernemers zijn vaak mensen met frisse ideeën, die met het juiste duwtje in de rug tot grootse dingen in staat zijn. Zo blijft de industrie zich ontwikkelen, evenals onze kenniseconomie. Hier staan wij met EvoSwitch volledig achter en we zijn dan ook blij dat we samen met HaarlemValley de Tech Hub hebben kunnen realiseren. Wij bieden ondernemers dan ook graag een mooie werkplek aan. Bovendien lopen er bij ons allerlei specialisten en techneuten rond bij wie ze terecht kunnen.'
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie