Google kondigt zakelijke ondersteuning voor Android aan

Google kondigt zakelijke ondersteuning voor Android aan

Redactie Baaz
Met meer dan een miljard Android smartphones op de markt vindt Google het tijd om ook de zakelijke gebruikers tegemoet te komen met Android for Work.

Zakelijke focus

Android smartphones worden vandaag de dag veel gebruikt voor het bijhouden van e-mail, het bewerken van documenten en allerlei andere zakelijke toepassingen. Toch was er tot nu toe weinig ondersteuning vanuit Google zelf voor de zakelijke gebruikers. Met de lancering van Android for Work brengt Google hier verandering in.

Ondersteuning it-afdeling

Android for Work moet het voor bedrijven makkelijker maken om smartphones van medewerkers te authenticeren en managen. Hierbij heeft Google een viertal toepassingen bedacht: zakelijke profielen die de beveiliging van zakelijke data makkelijker maakt. Dit zakelijke profiel, dat alleen werkt in Android 5.0 en hoger, scheidt zakelijke apps die door de it-afdeling zijn goedgekeurd, van de persoonlijke apps en data van de gebruiker, zodat de it-beheerder altijd grip op de data houdt.

Oudere Android-versies

Verder wordt er een speciale Android for Work app gelanceerd voor oudere versies van Google die niet met de zakelijke profielen overweg kunnen. Deze app levert een beveiligde kalender, mail, contacten, documenten en browser, die allemaal kunnen worden beheerd door de it-afdeling.

Tools

Met Google Play for Work kunnen bedrijven hun zakelijke apps gemakkelijk uitrollen en managen naar alle gebruikers binnen hun onderneming die Android for Work gebruiken. Het laatste focuspunt zijn de nieuwe ingebouwde tools om de productiviteit te verhogen, met onder andere betere ondersteuning voor Exchange en Notes en robuuste documentbewerkingsprogramma’s, waar ook spreadsheets en presentaties in kunnen worden gemaakt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie