Goederenexport groeide in maart, maar minder snel

Goederenexport groeide in maart, maar minder snel

Redactie Baaz
Het volume van de goederenexport was in maart 3,0 procent groter dan in maart 2017. De groei is kleiner dan in de voorgaande maanden.

In maart 2018 groeide vooral de export van transportmiddelen, machines en apparaten. Het volume van de import was in maart ook 3,0 procent groter dan een jaar eerder. Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in mei 2018 minder gunstig dan in maart. 

Omstandigheden voor export in mei 

Het CBS publiceert elke maand ook over de omstandigheden voor de export in de exportradar. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie. De indicatoren in de radar hangen goed samen met de export, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de export.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in mei minder gunstig dan in maart. In de radar van mei was vooral de jaar-op-jaargroei van de Duitse industriële productie minder groot. Daarentegen was de ontwikkeling van de reële wisselkoers iets gunstiger dan in de radar van maart. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie