Girlsday 2013: meer vrouwen in de techniek

Girlsday 2013: meer vrouwen in de techniek

Redactie Baaz
Vrouwen zijn nog altijd ondervertegenwoordigd in technische beroepen. Orange Business Services en de Katholieke Montessori School in Bussum slaan de handen ineen om hier verandering in te brengen. Samen organiseren zij de Girlsday 2013.

Orange laat op 22 april zo'n twintig meiden uit groep 8 van de Montessori School kennis maken met de IT-wereld in de praktijk. Verschillende vrouwelijke vertegenwoordigers bij Orange in Amsterdam vertellen over hun carrièrestappen en de meiden krijgen een tour door het datacenter.

Meer vrouwen in de IT

'Orange is vaak betrokken bij dit soort initiatieven en wij willen in de nabije toekomst graag meer vrouwen in de IT verwelkomen. Bij Orange zijn wij als internationaal bedrijf gewend om met mensen die verschillende soorten achtergronden, culturen en mentaliteiten hebben, te werken en diversiteit stellen wij al jaren centraal', zegt Alain Stas, Managing Director Orange Business Services Benelux.

Baanzekerheid

De Katholieke Montessori School (KMS) in Bussum is sinds 2010 een gecertificeerde VTB-PRO school. VTB staat voor verbreding techniek in het basisonderwijs. Han Westerhuis, directeur KMS: 'De overheid wil een hoogontwikkelde kenniseconomie, het bedrijfsleven zit te springen om bèta-opgeleide jongeren, ouders zien in dat bèta toekomst heeft en kinderen zijn erin geïnteresseerd. Wij hopen dat de meiden aan het eind van de dag nog positiever tegen een studie in bèta of techniek aankijken. Het geeft namelijk absolute baanzekerheid, is creatief, uitdagend, toekomstgericht en ook nog eens erg leuk.'

Prinses Maxima

Girlsday 2013 is een wereldwijd initiatief om ervoor te zorgen dat meer meiden IT- en technische studies gaan volgen. Girlsday wordt dit jaar officieel geopend door prinses Maxima.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie