Gids: overstappen voor 2019

Geert van der Klugt
Het mag geen nieuws heten: businesspartners komen en gaan, zeker in deze tijden. Ondernemers en managers kiezen steeds zorgvuldiger hun abonnementen, de leasecontracten gaan onder de loep en met software en IT in de cloud gaat het overstappen steeds makkelijker. Maar welke oplossing levert je nu eigenlijk de beste ROI? Als een product niet meer voldoet aan jouw strenge eisen, is een overstap snel gemaakt.

Maar waar naartoe? Met wie moet je de komende jaren zakendoen? Welke (inter)nationale markt- en dienstwendingen maken revisie noodzakelijk? Baaz Magazine geeft de ondernemer die voor verandering gaat talloze bruikbare handvatten. We bekijken per ‘overstapsector’ wie wat te bieden heeft en laten diverse leveranciers en partners hun propositie doen.

Overstappen: de categorieën

Business Software Solutions: cloud, hosting en applications

Van software-oplossingen en telefonie tot complete werkplekken: IT komt meer en meer uit de cloud. De overstap van Software as a Service-provider naar een andere SaaS-provider is vaak het eenvoudigst: je hebt zo geen last van hoge voorinvesteringen die eerst terugverdiend moeten worden. Ook als je besluit te switchen van een on-premiseoplossing naar een cloudoplossing is het einde van het jaar een mooi moment om die stap te zetten. Het aanbod aan web-en datahostingleveranciers groeit alsmaar, en daarmee de kans dat huidige leveranciers overtroffen worden eveneens. Processors, werkbladen en algoritmes vervangen bovendien rekenmachines en papier: online boekhouden heeft de toekomst. Financiële gegevensregistratie komt het best tot zijn recht op het web. Zowel consument als boekhoudsoftwareleverancier worden zich daarvan bewust; iedere aanbieder heeft voor- en nadelen. De gezondheid van iedere onderneming is mede afhankelijk van een secure financiële registratie.

E-commerce

Digitale commercie groeide nog nooit zo hard. De vraag naar zowel veilige transactiemethodes als online web- en catalogusbeheer stijgt mee. Op gebied van dienstleveranciers scheidt zo’n marktgroei het kaf van het koren: aanbod is groots, concurrentie is groter. De tijden van eentonige CMS-dominantie zijn voorbij: dankzij lichtgewichte plug-ins zijn er nu vele mogelijkheden om een legio aan CMS-systemen om te toveren tot een volledig en wenselijk werkzaam e-commerceplatform.

ISDN en VoIP

Het is bijna over en uit voor ISDN en het beste alternatief is online bellen, ofwel VoIP. Vaste lijnen zijn de wereld uit en dat betekent een ruim aanbod aan internetbeldiensten en leveranciers. Een overvloed aan verouderde apparatuur kan de onvermijdelijke overstap intimiderend maken. Dienstaanbieders vullen daarom veelal pakketten aan met verzorgde overstapservices en het aantal telefoniehosts en –leveranciers groeit fors, waardoor ook diegenen die al zijn overgestapt veel hebben aan de gids.

(Groene) Energie

Groen is het toverwoord van de afgelopen vijf jaar. De consumentenvoorkeur, en daarmee leverancierstrend, neigt naar een schone bron van energie. Zonnepanelen, windparken, aquadammen en biomassa’s staan allen op de agenda van vrijwel iedere energieleverancier. Via ontwikkeling en innovatie wordt duurzaamheid veel minder prijzig: energie in 2019 is op deze regel geen uitzondering.

Financieel

Van internationale en inheemse valuta’s tot grenzeloze digitale munten: geld beweegt. Tientallen nieuwe cryptovaluta’s verschijnen maandelijks op digitale beurzen als Bittrex en Kraken, stuk voor stuk met potentie en gevaren, voordelen en nadelen. Personen die rijk werden en hopen te worden met het nieuwe handelen, doen er goed aan een blik te werpen op het beheer van financieel verkeer. Banken en andere rekening- en transactieverzorgers bieden vele op maat gemaakte diensten, zodat ieder bedrijfs-en persoonskapitaal in de juiste handen is. Cryptocurrency-achtergronden en rekening- en transactieoplossers vind je terug in deze Baaz.

Vastgoed

Kantoorhuurprijzen stijgen en flexwerkplekken groeien in populariteit: ongeacht de wijze waarop werknemers worden gefaciliteerd, dienen ook op vlak van huisvesting keuzes gemaakt te worden. De tijden van kantoorhypotheken liggen ver achter ons en tijdelijke contracten zijn de trend. Tijdelijkheid biedt zowel risico’s als kansen; bezetting betekent efficiëntie; efficiëntie resulteert in winst.

Risk Management

Waar risico is, is dekking. Calamiteiten reiken verder dan een stuk gereden voorbumper. Dat sluit geen inclusie uit van optimale bedrijfsvermogen-, goederen-en inventarisverzekeringen en -verzekeraars, maar resulteert in een extra aandachtige blik op de ontastbare dekkingen. Van bedrijfsaansprakelijkheid tot ziektekosten: wil een onderneming bloeien, dan dient ieder risico zo klein mogelijk te zijn. Wie dekt het zorgvuldigst, adviseert het secuurst en verzekert garant?

Leasing

Overheidsregelgeving is van grote invloed op autolease. CO2-uitstoot wordt sinds eind 2018 langs een strengere meetlat gelegd, waardoor leaseprijzen veranderen. Het verzorgen van een efficiënte voorziening van zowel persoonlijk als personeelsvervoer vergt daarom meer aandacht dan voorheen. Een overweging van huidige en toekomstige leasecontracten is belangrijker dan ooit; leaseleveranciers spelen daarbij, als verwacht, een invloedrijke rol. Daarnaast is hardware - desktops, laptops en dergelijke kantoorbenodigdheden - hedendaags veelal op lease verkrijgbaar.

Automotive

Daarnaast presenteren we actuele aandachtspunten voor autobezitters, zoals de nieuwste innovaties rondom (elektrische) wagens en de verduurzaming van het wegdek. Prachtige (premium) modellen en marktontwikkelingen staan centraal. Randzaken als belastingen, brandstof en verzekeringen veranderen alsmaar qua tarief en aanbod: deze editie is daarom het perfecte moment om het hoge tempo van de automarkt bij te houden.

Onze overstapgids wordt uitgebreid behandelt in de vierde Baaz magazine van 2018. Haal 'm in huis! 

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert