Gemeente Eindhoven herbevestigt partnership met Unit4 door keuze voor ERPx

Gemeente Eindhoven herbevestigt partnership met Unit4 door keuze voor ERPx

Redactie Baaz

De gemeente kiest voor toekomstbestendige financiële processen met ERPx

Unit4, leider in cloud bedrijfssoftware voor dienstverlenende organisaties, kondigt vandaag aan dat gemeente Eindhoven na een aanbesteding opnieuw voor Unit4 heeft gekozen. Zij gaan gebruikmaken van de toekomstbestendige SaaS-oplossing ERPx, waarmee het huidige on-premise financiële systeem vervangen wordt. Dankzij de flexibiliteit van ERPx kan de gemeente Eindhoven zijn groeiambities voor de toekomst waarborgen.

Grote wens voor verdere automatisering en digitalisering

Gemeente Eindhoven is de op vijf na grootste gemeente van Nederland en het hart van Brainport Eindhoven, een techregio waar complexe en geavanceerde machines, producten en innovaties bedacht en gemaakt worden. De gemeente heeft ambitieuze groeiambities en wil graag (internationale) talenten, studenten en bedrijven aantrekken. Om deze groeiambities te realiseren was de gemeente voor haar financiële processen op zoek naar een toekomstbestendige en gebruiksvriendelijke oplossing. Daarbij is verdere automatisering en digitalisering een grote wens, om zo de rol van de uitvoerende medewerker te veranderen naar een controlerende business partner. Met ERPx van Unit4 heeft gemeente Eindhoven die oplossing gevonden.

Implementatie

Gemeente Eindhoven en Unit4 zullen intensief samenwerken om ERPx succesvol te implementeren, waarbij er gewerkt zal worden met best practices voor gemeentelijke administraties.

Ad Verbakel, CFO bij gemeente Eindhoven: “In onze zoektocht naar een nieuw financieel systeem hebben wij een uitgebreide verkenningsronde uitgezet, waaraan verschillende partijen hebben deelgenomen. Wij waren op zoek naar een systeem dat naadloos integreert met andere systemen die binnen de gemeente gebruikt worden. Na een uitgebreide proof of concept was duidelijk dat de ERPx-oplossing van Unit4 goed aansluit bij onze behoeften.”

Wilfried Teunissen, Sales Manager Public Sector bij Unit4: “We zijn trots dat gemeente Eindhoven opnieuw voor Unit4 gekozen heeft. Het bevestigt dat Unit4 de leverancier is die past bij de wensen en behoeften van gemeentes, en daarnaast laat het zien dat ERPx een betrouwbare en moderne oplossing is die organisaties helpt om toekomstbestendig zijn. Dat we daarbij de fijne relatie die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd nu ook kunnen voortzetten, is een kers op de taart.”

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie