Gebrek aan transparantie venture capital belemmert groei Nederlandse startups

Redactie Baaz
De markt voor investeerders en startups is niet transparant. Dat maakt het lastiger voor ondernemers om een investeerder te vinden die naast middelen, ook een netwerk of expertise meebrengt. Dit gaat ten koste van de groei van ondernemingen en dus de groei van de Nederlandse economie. VentureCapital.nl wil dat probleem oplossen met een transparant platform waar startups en investeerders elkaar vinden. Zo zijn ondernemers vaker verzekerd van de meest geschikte investeerder en groeien meer bedrijven nog sneller.

 

Meer dan financiering alleen

VentureCapital.nl - medeoprichter Stefan Bassant richtte eerder een platform voor vastgoedinvesteringen op. Via Beleggingspanden.nl wordt inmiddels 100.000 vastgoedbeleggers bereikt. Met VentureCapital.nl wil hij nu de markt voor investeringen in startende ondernemingen transparanter maken.

Bassant: “Als startup zoek je vaak naar kapitaal om je bedrijf te laten groeien. Veel tech-ondernemers kunnen zelfs niet zonder netwerk van investeerders. Op dit moment is er, dankzij de lage rente, geen gebrek aan kapitaal. Aan ‘dom vermogen’ heb je echter niets: ondernemers zijn vooral gebaat bij een investeerder die ze met meer dan alleen groeikapitaal helpt. In dat opzicht maakt VentureCapital.nl het verschil: relevante investeerders en ondernemers kunnen elkaar vinden en elkaar zo versterken met middelen, kennis en kunde.”

Diverse ondernemersprofielen

Op dit moment zijn er circa 100 ondernemingen actief op zoek naar een investeerder op VentureCapital.nl. Daarnaast zijn er ongeveer 1.100 investeerders aangesloten op het platform, met elk hun eigen investeringsvoorkeur en expertise. Dit zijn zogenaamde Angel Investors en professionele Venture Capital-financiers. Het aantal kapitaal-zoekende ondernemingen en investeerders neemt elke maand toe op het platform.

Bassant: “De voornaamste investeringsbehoefte op ons platform ligt tussen de 100.000 en 2.500.000 euro. De diversiteit wat betreft investeerders en ondernemingsprofielen die op zoek zijn naar kapitaal is groot. Van een nieuw te lanceren drankje, een voetbal gerelateerde AI-applicatie tot B2B-SaaS-platforms en zelfs stadsauto’s op zonnepanelen. Het laat zien dat er gelukkig genoeg ondernemerszin in Nederland is. Wij hopen met ons platform die ondernemingen te helpen versnellen.”

Over VentureCapital.nl

VentureCapital.nl is een platform dat ondernemers met een financieringsbehoeften en investeerders bij elkaar brengt. Daarnaast wil het platform uitgroeien tot een kenniscentrum voor ondernemers en investeerders. Dit willen ze bewerkstelligen door partners aan zich te binden die ondernemers en investeerders kunnen bijstaan. Het platform is een initiatief van Roy Calis en Stefan Bassant.

 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie