Gamingmerk Predator verbindt zich opnieuw aan de esports variant van de Keuken Kampioen Divisie die verdergaat onder de nieuwe naam: Predator eLeague

Gamingmerk Predator verbindt zich opnieuw aan de esports variant van de Keuken Kampioen Divisie die verdergaat onder de nieuwe naam: Predator eLeague

Redactie Baaz

Acer verbindt zich met haar gamingmerk Predator voor de tweede keer als hoofdpartner aan de esports variant van de Keuken Kampioen Divisie, die dit jaar verdergaat onder de nieuwe naam: Predator eLeague - presented by Keuken Kampioen Divisie.

Net als afgelopen seizoen wordt weer gespeeld met de game Rocket League en is de competitie open voor alle fans. De competitie start op 23 september en bestaat uit vier periodes met in totaal 30 speelronden en loopt gelijk met het reguliere voetbalseizoen. Fans kunnen zich voorafgaand aan iedere periode inschrijven voor het kwalificatietoernooi van de club. Hieruit komt één team naar voren dat in die periode in de Predator eLeague mag uitkomen voor hun favoriete Keuken Kampioen-club. Na iedere periode is er één periodekampioen en aan het eind van het seizoen wordt één club gekroond tot de seizoenskampioen.

Afgelopen seizoen kroonde Excelsior zich tot de eerste esports-kampioen. De strijd om het kampioenschap was spannend, maar ook de periode finals leverden spectaculaire wedstrijden op. SC Cambuur pakte maar liefst drie keer de periodetitel en Go Ahead Eagles was de verrassende eerste periodekampioen. Een ander hoogtepunt van de competitie was de wedstrijd tussen SC Cambuur en het esports team van FC Barcelona. SC Cambuur wist lang het hoofd te bieden, maar uiteindelijk was de Catalaanse topploeg toch te sterk.

Dat SC Cambuur en Go Ahead Eagles dit seizoen weer de periodekampioenen zijn is uitgesloten. Zij zijn, net als N.E.C., gepromoveerd. De Predator eLeague verwelkomt dit seizoen vijf nieuwe clubs in de competitie. FC Emmen, VVV Venlo, ADO Den Haag, Jong AZ en Jong Utrecht gaan met de overige 13 clubs de strijd aan om het kampioenschap.

Sterre Swank, Marketing Manager van Acer geeft aan op een mooi eerste seizoen terug te kijken: ‘Het enthousiasme en de loyaliteit van de spelers en kijkers was bijzonder. Onze wens om mede door deze competitie esport en de reguliere sport meer te integreren heeft goed uitgepakt. De clubs pakten de competitie goed op en dat we dit jaar extra clubs mogen verwelkomen geeft alleen maar aan dat esport echt een serieus onderdeel is geworden van de huidige sportwereld. En wij blijven onze passie voor gamingtechnologie met Predator op deze manier graag delen met de fans.’

Ook de Keuken Kampioen Divisie kijkt uit naar het nieuwe seizoen: “Wij zijn verheugd dat Acer voor het tweede seizoen op rij is aangehaakt bij de esports competitie als naamgevend partner onder een gloednieuwe naam! Het afgelopen seizoen hebben wij de samenwerking met Acer als zeer prettig ervaren, waarbij we mooie activaties hebben neergezet. Wij hopen in samenwerking met Gamers first en hoofdsponsor Acer de Predator eLeague de komende jaren naar nog grotere hoogte te brengen, voor zowel de gaming- als de voetbalcommunity.”

Predator is het premium gamingmerk van Acer en bestaat uit een brede lijn gaming hardware met krachtige pc’s en laptops, bliksemsnelle monitoren en bijbehorende accessoires. De producten zijn voorzien van de nieuwste technologie, baanbrekende innovatie en een iconisch design geschikt voor hobby en hardcore gamers. Het volledige aanbod van Predator vind je hier.

De Predator eLeague wordt elke donderdag live vanaf 18.00 uur uitgezonden door Inside Esports op het YouTube-kanaal van de Keuken Kampioen Divisie, het Twitch-kanaal van Inside Esports en ESPN Extra. Teams kunnen zich vanaf vandaag (maandag 23 augustus 2021) t/m maandag 6 september inschrijven via www.keukenkampioendivisie.nl/esports voor de club kwalificatietoernooien van de eerste periode, die plaatsvinden in het weekend van 11 en 12 september.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie