Frauderende ondernemers krijgen bestuursverbod van vijf jaar
Makkelijker faillissementsfraude aanpakken, dat is het idee

Frauderende ondernemers krijgen bestuursverbod van vijf jaar

Redactie Baaz
Als het aan minister van Veiligheid en Justitie Ivo van Opstelten ligt, hangt er straks een bestuursverbod van vijf jaar boven je hoofd als je faillissementsfraude pleegt.

Ondernemers die frauderen met faillissementen kunnen straks voor maximaal vijf jaar een bestuursverbod krijgen. Dat meldt fd.nl vrijdag naar aanleiding van een wetsvoorstel van minister Van Opstelten. De wet zou het makkelijker moeten maken om faillissementsfraude aan te pakken.

Met de nieuwe wet die op 1 maart 2014 moet ingaan, komen malafide ondernemers terecht in een register dat door de Kamer van Koophandel en de notaris kan worden geraadpleegd bij het verzoek om inschrijving. Op deze manier kan voorkomen worden dat frauderende ondernemers hun malafide praktijken voort kunnen zetten onder een andere rechtspersoon.

Ondernemers die hun bedrijf moedwillig failliet laten gaan en voor die tijd nog snel wat geld wegsluizen, kosten de staat nogal wat geld. Volgens fd.nl in 2010 bijna 700 miljard euro. Als je als ondernemer bij drie faillissementen in drie jaar betrokken bent, loop je ook kans om op de zwarte lijst te komen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie