Forse daling aantal faillissementen 2015

Forse daling aantal faillissementen 2015

Redactie Baaz
Het aantal faillissementen zal dit jaar opnieuw flink dalen, zo blijkt uit voorlopige cijfers van Faillissementsdossier.nl. Deze website houdt het bankroet van Nederlandse bedrijven bij en de organisatie meldt dat het aantal bedrijven dat dit jaar op de fles gaat 27 procent minder zal zijn dan vorig jaar.

​Minder faillissementen

In totaal zijn dit jaar 7256 bedrijven failliet gegaan. In 2014 slonk het aantal bedrijven en instelling dat het loodje legde met bijna een kwart. De verwachting was dat de daling dit jaar zou afnemen, maar er is dus een toename. Toch ligt het niveau nog steeds behoorlijk boven dat van voor de crisis, want in 2008 moesten bijna vierduizend bedrijven en instellingen gedwongen hun deuren sluiten. Dat zijn er een stuk minder!

Consumentenvertrouwen​

De aanhoudende daling komt volgens de website door het snelle herstel van de economie en het aantrekken van het consumentenvertrouwen. Opvallend is de bovengemiddelde daling in de horeca en transportsector. Veel restaurants en hotels zien hun omzetten stijgen. Daarnaast gingen er in de transportsector 278 bedrijven failliet, in 2014 waren dat er nog 392. In de ict-sector daalde het aantal faillissementen met achttien procent. Vooral telecombedrijven hebben het zwaar, maar softwarebedrijven gaat het voor de wind.

Uitgesport

Niet alleen telecombedrijven hebben het zwaar, want ook sportscholen en fitnesscentra  kampen met tegenwind. Er gaan waarschijnlijk meer bedrijven op de fles dan in 2014, namelijk 43 versus 33. De verklaring hiervoor is de komst van lowbudgetketens als Basic Fit en Fit For Free.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie