Formule E-coureur Jean-Éric Vergne neemt gepersonaliseerde DS 7 E-TENSE 4x4 360 in ontvangst

Formule E-coureur Jean-Éric Vergne neemt gepersonaliseerde DS 7 E-TENSE 4x4 360 in ontvangst

Redactie Baaz

Tweevoudig Formule E-kampioen Jean-Éric Vergne – coureur van DS PENSKE Formula E Team, DS Automobiles-ambassadeur én een jonge vader – rijdt voortaan in een DS 7 E-TENSE 4x4 360. Net als de DS 4 E-TENSE 225 waarmee hij eerder reed, is de styling van zijn nieuwe auto gepersonaliseerd door DS DESIGN STUDIO PARIS, met een exclusieve look als resultaat.

De aanpassingen aan het exterieur van de DS 7 E-TENSE 4x4 360 zijn uitgevoerd door de teams van DS Automobiles. Daarbij is geprobeerd de aanwijzingen van de coureur te volgen om de auto een unieke uitstraling te geven, als onderdeel van de ‘zoektocht naar verfijnde harmonie’. Het proces begon bij het DS DESIGN STUDIO PARIS en werd vervolgens voortgezet in de werkplaatsen van DS Performance.

De tweekleurige afwerking, die al te zien was op de DS AERO SPORT LOUNGE en DS E-TENSE PERFORMANCE conceptauto’s, combineert op subtiele wijze een nieuwe satijngrijze kleur met gelakt zwart, dat loopt van het dak tot de motorkap. De voorzijde van de auto is uitgevoerd in de kleur Satin Grey met een vleugje metallic en mineraal, die geleidelijk overgaat in stroken in Lacquered Grey – een carrosseriekleur die standaard wordt aangeboden aan klanten van de DS 7 E-TENSE 4x4 360.

Het totaaleffect wordt versterkt door subtiele grafische accenten op de voorbumper die doen denken aan de hightech DS LIGHT VEIL-signatuur, die het licht van de dagrijverlichting door de carrosseriekleur heen laat schijnen. Deze licht contrasterende strips benadrukken het dynamische front van de DS 7 E-TENSE 4x4 360.

Een ander persoonlijk tintje zijn de buitenspiegels, met dezelfde kleur- en materiaalafwerking in grijs en zwart, satijn en lak. Het gevoel van dynamiek wordt onderstreept door de opeenvolging van stroken, die afwisselend op de contouren zijn aangebracht en een effect van snelheid creëren door de kleur en het materiaal. De motorkapbadge met het ‘JEV’-logo en ‘JEV 25’ (zijn racenummer dat verwijst naar zijn geboortedatum) op de voorportieren maken het exclusieve ontwerp af.

De DS 7 E-TENSE 4x4 360 van Jean-Éric Vergne is een plug-in hybride met een systeemvermogen van 265 kW (360 pk). De SUV sprint van 0-100 km/u in slechts 5,6 seconden en biedt een 100% elektrische actieradius tot 57 kilometer (WLTP).

Eugenio Franzetti, DS Performance director: “Deze unieke DS 7 E-TENSE 4x4 360 is het resultaat van een samenwerking tussen DS Performance en DS DESIGN STUDIO PARIS. Hij is exclusief ontworpen voor onze ambassadeur en tweevoudig Formule E-kampioen, belichaamt de link tussen het circuit en de openbare weg en staat symbool voor autopassie.”

Vincent Lobry, DS Automobiles head of Colours, Materials and Finishes: “We hebben een tweekleurige en dubbele materiaalafwerking toegepast om een extra vleugje dynamiek toe te voegen door een satijngrijze behuizing met metallic afwerkingen te creëren, in tegenstelling tot de diepte van onze standaardkleur Lacquered Grey. Hoewel deze DS 7 E-TENSE 4x4 360 uniek is, vormen dit soort projecten een creatieve kans als onderdeel van onze toekomstige ontwikkelingen.”

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie