Ford voor zaken

Ford presenteert Transit Connect- en Transit Courier-bedrijfswagens

Redactie Baaz
Ford heeft de eerste details van de nieuwe Transit Connect- en Transit Courier-bedrijfswagens onthuld.

De Transit Connect en Transit Courier zijn een belangrijk onderdeel van de nieuwste Transit-familie die uit vier modellen bestaat. Deze maakten Ford tot het best verkopende merk voor bedrijfswagens in Europa, met meer dan 276.000 verkochte voertuigen tussen oktober 2016 en 2017. Dit is een stijging van 8 procent.

De twee nieuwe Transit modellen pronken met hun stijlvolle nieuwe designs, zuinigere aandrijvingen en geavanceerde technologieën voor bestuurdersassistentie. Ze kunnen besteld worden vanaf de lente van 2018 en worden geleverd vanaf het midden van het jaar.

Nieuwe Ford Transit Connect

De Transit Connect is voorzien van een nieuwe voorkant die in de pas loopt met het nieuwste design-DNA van Ford. De imposante Transit grille met de drie horizontale lijnen, de smallere koplampen – met krachtige Bi-xenon lampen en LED-dagrijverlichting – zorgen samen voor een nieuwe look.

De vernieuwde cabine in de Transit Connect is uitgerust met een verbeterd instrumentenpaneel met nieuwe bedieningselementen en optioneel met een zwevend, op tablets geïnspireerd 6″-kleurentouchscreen, inclusief het SYNC 3-communicatie- en entertainmentsysteem van Ford. De nieuwe bekleding zorgt voor een stijlvolle en duurzame omgeving voor lange werkdagen in de cabine.

Lager brandstofverbruik mogelijk

Een vernieuwde serie aandrijvingen maakt lager brandstofverbruik mogelijk, waarbij wordt voldaan aan de Euro 6.2-emissiestandaarden. De nieuwe 1.5-liter Ford EcoBlue-dieselmotor van Ford combineert de meest recente brandstofinjectie-, turbocompressie- en emissiecontroletechnologieën met een frictiearm motorontwerp voor verbeterde prestaties en een lager brandstofverbruik.

Ford presenteert Transit Connect- en Transit Courier-bedrijfswagens Voor klanten die liever een benzinemotor hebben, wordt de nieuwe Transit Connect ook geleverd met een geavanceerde versie van de meermaals bekroonde 1.0-liter EcoBoost-motor. Deze bevat aanzienlijke verbeteringen van de cilinderkop, brandstofinjectie en emissiecontrolesystemen voor een nog lager brandstofverbruik. Een van de nieuwe technologieën is de cilinderdeactivatie. Hiermee kan de motor bij lage belasting op twee cilinders lopen, zodat het brandstofverbruik verder afneemt.

Prijs en verkrijgbaarheid

Meer informatie over de nieuwe Transit Connect– en Transit Courier-modellen, zoals brandstofverbruik, prijs en prestatiegegevens, wordt gepubliceerd als de auto’s later dit jaar op de markt worden gebracht.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie