Ford Mondeo Hybride krijgt extra zuinige impuls

Ford Mondeo Hybride krijgt extra zuinige impuls

Redactie Baaz
De Ford Mondeo Hybride is de voordeligste uitvoering binnen het Mondeo-gamma en met een CO2-waarde van slechts 92 gram per kilometer tevens de zuinigste.

De Ford Mondeo Titanium Hybride is uitgerust met een groot aantal comfort verhogende zaken zoals dual-zone automatische airconditioning, het Ford SYNC 3-infotainmentsysteem met touchscreen en stembediening, cruise control, Traffic Sign Recognition, en elektronische rijassistenten zoals Lane Keeping Aid.

CO2-uitstoot

Voor de aandrijving van de Ford Mondeo Hybride-uitvoeringen zorgen een 2,0 liter benzinemotor en een elektromotor die samen 138 kW/187 pk en 300 Nm koppel leveren.

De hybride gaat er in 9,2 seconden mee van stilstand naar 100 km/u. Belangrijker is echter het gemiddelde verbruik van slechts 4,0 l/100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 92 gram per kilometer.

Prijs en verkrijgbaarheid

Ford heeft de prijs van de Mondeo Hybride aangescherpt. Als Titanium is de hybridevariant van de Mondeo er nu al vanaf € 34.090 met, voor de zakelijke rijder, een fiscale waarde van € 32.990.

De particuliere klant kan tot 31 maart dit jaar profiteren van een ‘upgrade bonus’ van 3.000 euro. Dit verlaagt de vanafprijs van de Mondeo Hybride verder tot € 31.090.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie