Flexport.org en CHOOOSE introduceren oplossing voor decarbonisatie van luchttransport

Flexport.org en CHOOOSE introduceren oplossing voor decarbonisatie van luchttransport

Redactie Baaz

Flexport.org, de CSR-tak van Flexport, werkt samen met CHOOOSE, een toonaangevend SaaS-platform waarmee bedrijven klimaatactie kunnen integreren in hun customer experience, om de decarbonisatie van luchtvracht te versnellen. De gezamenlijke oplossing stimuleert het gebruik van duurzame vliegtuigbrandstof (sustainable aviation fuel, SAF). Hiermee kunnen klanten van Flexport de CO2-uitstoot van hun luchtvracht terugdringen. Dit maakt deel uit van Flexport.org's reeks klimaat- en technologieoplossingen die beschikbaar zijn via het Flexport Platform.  

Versnelling van Decarbonatie: Duurzame Vliegtuigbrandstoffen (SAF) in de Luchtvrachtsector

Sustainable Aviation Fuels (SAF) kunnen de decarbonatie van de luchtvrachtsector versnellen. Het geeft bedrijven de mogelijkheid om actief deel te nemen aan klimaatbescherming door duurzame vliegtuigbrandstoffen te gebruiken en de CO2-uitstoot over de gehele levenscyclus te verminderen. Voortaan kunnen klanten van Flexport tijdens het boeken van hun vracht de luchtvracht uitstoot meten, begrijpen en verminderen door gebruik te maken van duurzame vliegtuigbrandstof (SAF). Deze innovatieve oplossing is geïntegreerd in het duurzaamheidsdashboard van het Flexport-platform.De platforms van Flexport en CHOOOSE zijn via API's geïntegreerd en bieden Flexport-klanten een naadloze, in-app ervaring. Via dit book-and-claim chain-of-custody model kunnen Flexport-klanten certificaten kopen die gelden als directe vermindering van hun Scope 3-emissies. Scope 3-emissies vormen vaak de grootste uitstootbron voor een bedrijf. Bedrijven zijn niet direct verantwoordelijk voor deze uitstoot omdat deze wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld supply chain-partners of externe transportbedrijven.

Duurzaamheid in Actie: Cotopaxi Leidt de Weg met Flexport.org's Klimaatprogramma's

Cotopaxi, het populaire Amerikaanse outdoorkledingmerk, is al enige tijd een actieve partner van Flexport.org’s klimaatprogramma's en is een van de eerste partners die uitgebreid gebruik maakt van het nieuwe aanbod. "Het dringend verminderen van onze transportuitstoot in onze supply chain blijft cruciaal voor het realiseren van onze ambitieuze netto emissie-neutrale reductieplannen. We zijn blij met hoe gemakkelijk we de CO2-voetafdruk van onze luchtvrachtzendingen hebben kunnen verminderen met de steun van Flexport," zegt Annie Agle, Vice President of Impact and Sustainability bij Cotopaxi.

"Duurzame vliegtuigbrandstoffen zijn een integraal onderdeel van het decarboniseren van de vrachtsector. Flexports samenwerking met CHOOOSE stelt onze klanten in staat om de uitstoot van hun luchtvracht eenvoudig aan te pakken via het Flexport Platform", zegt Neel Jones Shah, SVP Air Strategy & Carrier Development bij Flexport. 

"We hebben de CHOOOSE API ontwikkeld om impactvolle klimaatoplossingen beschikbaar te maken voor onze partners en hun klanten", zegt Andreas Slettvoll, CEO van CHOOOSE. "Flexport zorgt via zijn platform voor een naadloze emissieberekening en aankoopervaring en versnelt zo het gebruik van duurzame vliegtuigbrandstof."

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie