FinTech: Technologische Revolutie in de financiële wereld [infographic]

FinTech: Technologische Revolutie in de financiële wereld [infographic]

Redactie Baaz
De financiële sector doorstaat een financiële revolutie. Investeringen in FinTech groeien hard de afgelopen jaren. Europa, en dat zal je verbazen misschien, neemt een groot deel van de groei voor haar rekening.

Het aantrekkelijkste investeringsklimaat voor finance is nog steeds in de Verenigde Staten te vinden. Israël en London volgen. Een verrassing vind je in Zwitserland. Zwitserland staat bekend als financieel zwaargewicht in banking natuurlijk. In de infographic kun je zien waarin het land nog meer uitblinkt. De meeste investeringen in financiële producten worden in de Verenigde Staten gedaan, in diensten zoals P2P betalingen, blockchain (Bitcoin etc.) en mondiale betalingssystemen.

Unicorn ‘disruptors’ komen uit het niets en worden binnen de kortste keren op 6 miljard dollar gewaardeerd. Zij blinken uit in nieuwe diensten zoals peer2peer. Het bedrijf Betterment, als voorbeeld, past nieuwe technologie toe in bestaande diensten zoals vermogensbeheer om in korte tijd een portfolio van 3 miljard dollar op te bouwen. Check de infographic en ontdek welke high performers in de verschillende continenten (VS, EMEA, en de Asia Pacific regio) te vinden zijn en wat zij doen.

Positie

Lenen, betalen en tradingplatforms groeien als kool in China en in de Verenigde Staten en trekken veel investeringen aan. Gevestigde banken en andere financiële instellingen proberen hun positie te verdedigen, een positie die zij in sommige gevallen in een periode van eeuwen hebben opgebouwd. Zij doen natuurlijk overnames. Maar zij passen verscheidene andere strategieën toe om hun positie te behouden en te versterken, zoals het creëren van het juiste klimaat voor nieuwe ideeën in een gecontroleerde omgeving.

In de infographic vind je terug wie binnen de wereld van de FinTech belangrijk is en waar zij vandaan komen – niet alleen ex-Wall Street, ook voormalige entrepreneurs maken de jump naar FinTech. Venture capital komt niet alleen van financiële reuzen Citi, J.P. Morgan en Goldman Sachs, maar ook van technologiebedrijven zoals Google, en banken weten als geen ander dat technologie een reële bedreiging is voor bestaande bedrijfsmodellen.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie