'Financiële sector: neem voorbereidingen op harde Brexit'

Jordi Smit
Handelaren in financiële producten en bankiers moeten spoedig voorbereidingen gaan treffen op een eventuele harde Brexit. Dat stelt Eurocommissaris Valdis Dombrovskis tegenover Financial Times.

Ondersteuning EU

De sector kreeg afgelopen jaar nog ondersteuning vanuit de Europese Unie, maar Dombrovskis weet dat er geen garantie is dat deze periode met nog een jaar wordt verlengd. Mocht er dan ook eind oktober een no deal-Brexit plaatsvinden, dan dienen handelaren in financiële producten en bankiers zich goed te hebben voorbereid.

Voorbereidingen Brexit

'Ik hoop dat de marktdeelnemers naar de Brexit-deadline kijken. Er is nog genoeg tijd om de noodzakelijke voorbereidingen te treffen', zo zegt Dombrovskis in Financial Times. Bovendien vindt de Eurocommissaris dat een eventuele uitstel van de deadline van de Brexit geen reden is om rustiger aan te doen met de voorbereidingen.

LEES OOK: Boris Johnson brengt harde Brexit dichterbij

Deadline Brexit

De deadline voor de Brexit ligt op 31 oktober. Tot die tijd heeft het Verenigd Koninkrijk de mogelijkheid om tot een deal te komen met de Europese Unie. Met Boris Johnson aan het roer en het huidige vertrekakkoord dat reeds drie keer is weggestemd, lijkt de kans daarop kleiner te worden.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi