Films die de bioscopen niet haalde: 3 films die werden gecanceld

Films die de bioscopen niet haalde: 3 films die werden gecanceld

Redactie Baaz

Wat is precies de reden dat films niet op het grote doek verschijnen?

Onlangs koos Warner Bros. ervoor om de film Batgirl niet te publiceren, terwijl deze al helemaal af was! Een opvallend besluit, aangezien de film in totaal meer dan 100 miljoen dollar kostte. Maar wat is precies de reden dat de film gecanceld is én dat deze waarschijnlijk nooit meer op het grote doek gaat verschijnen? Hieronder gaan we kort op deze film in en gaan we kijken naar nog een viertal andere films die nooit op het grote doek zijn verschenen.

1. Batgirl

Ondanks dat de film in maart 2022 al was afgerond en er zelfs al een aantal testscreenings zijn gedaan, zal de film nooit op het grote doek te zien zijn. Dit lijkt vooral te komen door de nieuwe CEO van Warner Bros. Hij heeft besloten om de manier waarop films worden geproduceerd én uitgebracht drastisch om te gooien, te beginnen met Batgirl. Daarnaast bleken ook de testscreenings een stuk minder succesvol dan dat zij in eerste instantie dachten. Dit bracht Warner Bros. tot het besluit om niet verder gaan en de film volledig te cancelen.

Onder de fans van de Marvel DC-films is er enorm veel rumoer ontstaan door dit besluit, maar ook bij de crew die aan de film heeft gewerkt zijn er vraagtekens ontstaan. Het is namelijk niet volledig duidelijk waarom de film is gecanceld. De crew zou graag zien dat de film in de toekomst alsnog op het grote doek te zien is, maar het is  maar de vraag of dit ook het geval is.

2. The Punisher 2

Een grote film van Marvel was The Punisher, met in de hoofdrol Jon Bernthal als Frank Castle. Lange tijd leek er ook een tweede deel van deze populaire film te komen, maar doordat het script maar niet goedgekeurd werd, is de film er nooit gekomen. Het script werd in drie jaar tijd verschillende keren herschreven, zonder resultaat. Uiteindelijk besloot Jonathan Hensleigh, de regisseur van de film, het op te geven en te vertrekken. Ondanks dat Marvel nog probeerde om de film af te maken, besloten ook zij om in 2007 de stekker uit de productie te trekken.

3. Spider-Man 4

We kennen natuurlijk allemaal wel Tobey Maguire, de acteur die Spider Man mede vorm heeft gegeven. Samen met Sam Raimi wisten zij drie succesvolle seizoenen van Spider-Man te maken, maar een vierde mocht er echter niet komen. Er waren namelijk meningsverschillen over welke slechteriken er gebruikt moesten worden in de nieuwe film.

Hoewel er talloze namen de revue passeerde, werd er nooit overeenstemming bereikt over een slechterik. Hierdoor besloten zowel Raimi als Maguire op te stappen. Jaren later gaf Raimi nog wel een dat er zeker een vijfde en zelfs zesde deel waren gekomen als het vierde deel op het grote doek was verschenen. Dat mocht helaas niet zo zijn.

4. Films online kijken

Naast dat er films zijn die het witte doek nooit gehaald hebben, zijn er ook genoeg films die in sommige landen simpelweg niet te zien zijn. Dit komt bijvoorbeeld doordat Netflix niet de rechten heeft om deze films in die landen uit te zenden. Wil je deze films toch bekijken, dan moet je hiervoor een VPN downloaden. De vraag is nu: hoe werkt VPN?

Met een VPN heb je de mogelijkheid om je locatie te blokkeren of te wijzigen. Hierdoor kunnen streamingsdiensten als Netflix niet zien waar jij je op dat moment bevindt. Zij kunnen dus ook geen geografische restricties opleggen. Met een VPN kun je zelf aangeven wat jouw theoretische locatie is. Wordt een film op Netflix wel aangeboden in landen als Amerika, dan kun je met een VPN net doen alsof jouw computer zich in Amerika bevindt. Op die manier kun je de films toch bekijken. Ben je klaar met kijken, dan zet je simpelweg de VPN weer uit.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie