FC Urban verplaatst voetbalwedstrijden naar overdag en om 7 uur in ochtend

FC Urban verplaatst voetbalwedstrijden naar overdag en om 7 uur in ochtend

Redactie Baaz

Na vijf uur 's middags geen amateursporten meer, binnen en buiten. Het sportaanbod in Nederland is sinds zondag ineens nihil. FC Urban speelt daar nu op in door overdag voetbalwedstrijden te gaan organiseren. De actie 'Samen zetten wij voetbal door' komt op het verzoek van veel leden die ondanks de lockdown graag willen blijven voetballen.

Voor de ruim 1,5 miljoen voetballers in Nederland is het beoefenen van hun favoriete sport in één keer een stuk lastiger. Wel vinden we allemaal dat sport essentieel is voor de gezondheid. Daarom komt FC Urban nu met een alternatief: voetballen voordat je naar het werk of studie gaat. "Waarom ook niet", zegt Joep Lamme van FC Urban. "Onze leden gaven massaal aan te willen voetballen, doordeweeks in de ochtenden en in de weekenden. En dat gaan we dan ook organiseren. We nodigen iedere voetballiefhebber uit om mee te doen."

Samen zetten we voetbal door

Om die reden komt FC Urban nu met het initiatief: 'Samen zetten wij voetbal door.' Dit betekent dat heel voetballend Nederland wordt uitgenodigd voor wedstrijden die in de ochtenden en in de weekenden worden gespeeld. "Vanaf nu zijn er in Amsterdam elke doordeweekse ochtend wedstrijden. Verder organiseren we ook wedstrijden in Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Groningen en Nijmegen. Zo houden we elkaar fit en blijven we sociaal ondanks deze lockdown."

De lockdown raakt honderdduizenden amateurvoetballers in ons land. Er zijn geen trainingen op de club en potjes voetbal met vrienden is ook onmogelijk geworden. Het wordt rond half 5 donker en verenigingen riskeren een boete wanneer ze het licht aandoen. "Onze oproep? App je vrienden en teamgenoten en pas je aan voor voetbal, dat is de enige manier. Laat je niet kisten door omstandigheden van buitenaf. Kom bij FC Urban voetballen in de ochtenden en weekenden, daar heb je geen team of vrienden voor nodig.", zegt Lamme. "Wij organiseren alles, mensen hoeven alleen maar op te komen dagen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie