Hoe realiseer ik duurzame inzetbaarheid van medewerkers?

FastFlex biedt mobiliteit op arbeidsmarkt

Redactie Baaz
De Amsterdamse sourcing partner FastFlex zorgt ervoor dat werkgevers flexibel werk kunnen aanbieden. Het bedrijf speelt in op een veranderende arbeidsmarkt, waarin medewerkers veelvuldig van baan wisselen.

Economische en technologische ontwikkelingen vragen om wendbare organisaties. Dit blijkt moeilijk in de praktijk. Het inzetten van verschillende professionele werknemers is niet altijd mogelijk in een krappe arbeidsmarkt. FastFlex publiceerde deze maand haar whitepaper met oplossingen voor werkgever en werknemer.

IT-branche

Het whitepaper beantwoordt vragen als: ‘Hoe realiseer ik duurzame inzetbaarheid van medewerkers?’ en ‘Hoe kom ik aan talent in een krappe arbeidsmarkt?’. Door flexibel om te gaan met medewerkers, werkzaamheden en klussen staan organisaties sterk. Dit is vooral belangrijk voor de IT-branche. Het aantal vacatures is daar het afgelopen kwartaal met 7 procent gestegen.

Community

De concrete oplossingen die FastFlex biedt, lopen uiteen. De Amsterdamse sourcing partner stelt bijvoorbeeld voor om een ‘community’ te starten met professionele werknemers. Deze ‘community’ kan worden ingezet tijdens pieken van drukte. Een andere oplossing is het internationaal werven van talentvolle arbeidskrachten. Volgens Niels Huismans, Business Development Manager bij FastFlex zijn deze oplossingen nodig: “Het is zaak dat organisaties meebewegen, maar het is nog veel beter als zij anticiperen op wat er komen gaat.’

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie