Familiebedrijf: minder kans op promotie

Jordi Smit
Het werken in een familiebedrijf kan de kans dat je je baan kwijtraakt dan wel verkleinen, maar de mogelijkheid op promotie wordt kleiner. Dat blijkt uit onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam, in samenwerking met BDO Accountants en Rabobank.

Promotiekansen in familiebedrijf

Bedrijven met een CEO die van buiten het bedrijf komt, bieden vaker promotiekansen aan interne werknemers: 40 tegenover 37 procent. In totaal werken zo’n 2,16 miljoen mensen voor een familiebedrijf. Andere nadelen zijn dat in een familiebedrijf medewerkers vaak minder flexibele werktijden hebben. Het onderzoek toont aan dat bij slechts 22 procent van de familiebedrijven er een mogelijkheid is om flexibel te werken, tegenover 33 procent van de niet-familiebedrijven.

Familiebedrijven leiden

Onderzoeker Pursey Heugens, hoogleraar Organisatiekunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, legt aan het Algemeen Dagblad uit: 'Familiebedrijven worden vaak geleid door mensen uit de familie. Vaak zijn dat mannen die ouder zijn dan de huidige generatie millennials. Zij gaan – vanuit een soort waardepatroon – minder flexibel om met werktijden.'

LEES OOK: Bij deze bedrijven zijn medewerkers het meest loyaal

Investeren in werknemers

Bovendien blijkt dat Nederlandse familiebedrijven gemiddeld minder in hun werknemers investeren dan niet-familiebedrijven. Zo biedt 85 procent van de familiebedrijven hun medewerkers trainingen en opleidingen tegenover vrijwel alle andere bedrijven. In het onderzoek werd het werkgeversgedrag van 184 beursgenoteerde bedrijven onderzocht, veertig hiervan zijn geïdentificeerd als een familiebedrijf.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi