Facebook maakt Yelp-concurrent
Facebook maakt Yelp-concurrent

Facebook maakt Yelp-concurrent

Redactie Baaz
Facebook lijkt de strijd aan te gaan met bedrijven als Yelp en Google, door lijsten van lokale bedrijven en services aan te bieden. Elk bedrijf krijgt bovendien recensies van gebruikers.

Facebook Professional Services

De nieuwe feature van Facebook – Facebook Professional Services– is voorlopig alleen beschikbaar op je pc, maar werkt vrij eenvoudig. Allereerst kom je op een pagina waar je huidige locatie al geselecteerd is. Binnen dit gebied kun je zoeken door in het tekstveld te typen. Hierin kun je met name zoeken op branche, bijvoorbeeld 'fotografen' of 'loodgieters'. Voorlopig kan dit alleen in het Engels.

Vervolgens komen er allerlei resultaten uit je zoekopdracht, met daarbij informatie over het bedrijf of service. Zo krijgt ieder bedrijf een rating op basis van sterren, staat er een korte beschrijving bij, kun je het telefoonnummer zien en zien wanneer het bedrijf open is. Ook het adres kun je hier vinden. Maar meest aantrekkelijk zijn misschien wel de recensies die gebruikers kunnen schrijven, waarin zij kunnen vertellen waarom een bedrijf het wel of niet goed doet.

Facebook is niet erg duidelijk

Opvallend is dat Facebook de nieuwe functie niet heeft aangekondigd. Alleen Sreedev Sharma, die een korte blog schreef over de functie, viel het op. Daarna werd het snel opgepikt door de media. Bovendien is het niet duidelijk hoe Facebook Professional Services moet samenwerken met Facebook Places, een website waarmee je locaties kunt bekijken door de ogen van je Facebook-vrienden en mensen die je niet kent. Tot nu toe heeft Facebook nog niets laten weten over de nieuwe feature.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie