Exact Online verandert mee met lage btw-tarief

Exact Online verandert mee met lage btw-tarief

Redactie Baaz
Per 1 januari verandert in Nederland het lage btw-tarief van 6 procent naar 9 procent. Dat is voor ondernemers die met Exact Online werken gelukkig geen probleem.

Beslissing kabinet

Het kabinet verhoogt vanaf 1 januari 2019 het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent. Het nieuwe tarief heeft gevolgen voor de administratie, prijzen van goederen en diensten én facturatie en btw-aangifte bij de jaarovergang. Daarom is het belangrijk dat je jezelf voorbereidt op de wijziging.

Oplossing Exact

Om het voor onze gebruikers makkelijk te maken, voegt Exact het nieuwe percentage namelijk ruimschoots voor 1 januari 2019 toe aan je Exact Online administratie(s). In het Onderhoud btw-codescherm verschijnt komende maand automatisch een nieuwe regel met het btw-percentage van 9 procent, geldend vanaf 1 januari 2019. Let op: de omschrijving van de btw-code past Exact niet aan. Als je die omschrijving bijvoorbeeld gebruikt in een lay-out, moet je die zelf nog even aanpassen. De rest doet Exact.

Exact Online omgeving

Uit de MKB Barometer bleek dat accountants, om competitief te blijven qua serviceniveau, vooral dashboards willen hebben. Voor hen is er goed nieuws: de nieuwe adviescockpits zijn er. Als accountant maak je in jouw Exact Online omgeving eenvoudig cockpit templates (via menu Cockpits/Templates voor Adviescockpit). Je klant kan (via menu Cockpits/Adviescockpit) de door jou samengestelde adviescockpit direct inzien vanuit de eigen Exact Online omgeving.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie