Exact introduceert de Autumn ’19 Release

MKB
Redactie Baaz
Exact presenteert de Autumn ’19 Release tijdens Exact Live, het grootste evenement voor ondernemers en financieel professionals in de Benelux, met meer dan zesduizend bezoekers.

Noot van de redactie: we zijn vandaag op locatie om Exact Live 2019 uitgebreid te verslaan. Max Verstappen is aanwezig, hem interviewen we vanmiddag 1-op-1. Het volledige interview, zo ook het eventverslag, lees je in de aanstaande editie van Baaz Magazine.

Een van de nieuwe functies betreft automatische boekingsvoorstellen binnen Exact Online. Door de toevoeging van kunstmatige intelligentie (AI) krijgen gebruikers automatisch accurate boekingsvoorstellen te zien, zelfs als er geen historie in de administratie aanwezig is. Dit is mogelijk dankzij de analyse van geanonimiseerde data van 340.000 andere MKB-bedrijven.

Met deze nieuwe functie is veel tijd te besparen. Op jaarbasis komt de totale besparing voor het automatisch verwerken van banktransacties uit op ruim 100 jaar werk voor 1 persoon. In totaal ontvangen gebruikers van Exact Online namelijk 4.500.000 boekingsvoorstellen voor banktransacties per maand. Het handmatig verwerken in de administratie kost gemiddeld 15 seconden. Door automatische voorstellen wordt dit teruggebracht tot minder dan 1 seconde. Opgeteld kan het Nederlands mkb iedere maand 17.800 uur werktijd besparen, oftewel: 100 jaar werk voor 1 persoon. Elk jaar weer.

Het creëren van boekingsvoorstellen voor klanten die geen historie in de administratie hebben, gebeurt via een op de achtergrond draaiende mapping met het Referentie GrootboekSchema (RGS: 3.1). Deze mapping is door Exact opgezet op basis van machine learning. Zo leert Exact Online van de historische en geanonimiseerde gegevens in de database. RGS maakt het mogelijk om financiële prestaties van organisaties te vergelijken. Klanten van Exact kunnen zich in de toekomst vergelijken met de benchmark binnen hun sector.

Een eerste uitwerking op overkoepelend niveau is de Exact mkb monitor. Dit is een dashboard dat een zeer actueel beeld schetst van de ontwikkelingen in de Nederlandse economie.
 


Phill Robinson, CEO Exact: 'Met onze Autumn ’19 Release lossen we de belofte in die we op de vorige editie van Exact Live hebben gedaan: we groeien toe naar de data science-afdeling van het mkb. Onze volgende stap is het toevoegen van benchmarking aan het product. Klanten kunnen dan binnen hun Exact Online-omgeving de prestaties van hun organisatie in een bredere context zien. Dit gaat op basis van vergelijking met geanonimiseerde data uit de complete database van Exact Online. Dankzij dat overzicht weet je echt hoe je bedrijf ervoor staat en op welke zaken er gericht actie ondernomen kan worden om de prestaties te verbeteren. Daar dragen de huidige innovaties binnen onze Autumn ’19 Release uiteraard ook al aan bij.'


Autumn ’19 Release: Handmatig verwerken elimineren

Het data science team van Exact houdt zich al drie jaar bezig met het implementeren van AI en machine learning in de producten. Met de Autumn ’19 Release worden meer mogelijkheden met kunstmatige intelligentie rond suggesties, aanbevelingen en beslissingen zichtbaar bij het gebruik van Exact Online.

De Exact Autumn'19 release bevat innovaties voor alle Exact productlijnen. Voor een gedetailleerd overzicht van alle innovaties in de Autumn '19 release, klik hier.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie