EVBox slaagt voor MVO-audit van ICS

EVBox slaagt voor MVO-audit van ICS

MVO
Redactie Baaz

Op verzoek van hun Franse klant GreenYellow nam EVBox, leverancier van laadoplossingen voor elektrische voertuigen, deel aan de ICS-audit van 2022, een multisectoraal initiatief van sociale en milieucontroles, en heeft met succes een wereldwijde score van 100% A behaald. De audit vond plaats in de fabriek van VDL Apparatenbouw in Eersel.

GreenYellow, energietransitiepartner voor bedrijven en instanties, gaat in samenwerking met EVBox laadoplossingen voor elektrische voertuigen installeren bij verschillende klanten. GreenYellow streeft ernaar om de komende jaren enkele honderden laadlocaties te bewerkstelligen.

ICS verduurzaamt toeleveringsketens

Als onderdeel van hun wereldwijde campagne voor sociale (MVO) audits nam GreenYellow contact op met EVBox om een audit uit te voeren in hun fabriek in de buurt van Eindhoven. De audit bestond uit een rondleiding op locatie (in het magazijn, productiehal, slaapzaal, kantine en keuken), inzage in documenten en interviews met medewerkers door een ICS-geautoriseerde auditor.

ICS is een multisectoraal initiatief van sociale en milieucontroles in de textiel-, kleding-, vrijetijds-, meubel-, apparatuur- en voedingssectoren en werkt aan de verbetering van arbeidsomstandigheden in wereldwijde toeleveringsketens. GreenYellow is lid van het ICS via de Groupe Casino, hun moederbedrijf.

EVBox voldoet aan de ICS-gedragscode met betrekking tot de arbeidsomstandigheden in hun fabriek

Het algemene doel van de audit is om vast te stellen of de faciliteit voldoet aan de ICS-gedragscode, lokale regelgeving en internationale normen. Evenals om eventuele corrigerende maatregelen en verbeterpunten te identificeren.

De audit werd uitgevoerd op het terrein van VDL in Eersel. VDL Apparatenbouw is sinds 2011 productiepartner van EVBox en produceert voornamelijk de EVBox BusinessLine, een laadstation voor zakelijke doeleinden.

De gedragscode omvat negen hoofdstukken van de ICS-vragenlijst voor sociale audits:

  • Beheersysteem, transparantie en traceerbaarheid
  • Minimumleeftijd, kinderarbeid en jonge werknemers
  • Dwangarbeid
  • Discriminatie
  • Disciplinaire praktijken, intimidatie of misbruik
  • Vrijheid van vereniging en klachtenmechanisme
  • Werkuren en overuren
  • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
  • Gezondheid en veiligheid

"Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een essentieel onderdeel van onze bedrijfsfilosofie. Daarom ben ik erg blij dat GreenYellow ons heeft gekozen als leverancier waar de ICS-audit werd uitgevoerd en om te bewijzen dat we voldoen aan de industriestandaarden voor eerlijke arbeidsomstandigheden. Ik ben enorm trots op het behalen van een 100% score. Dankzij onze vertrouwde partner VDL Apparatenbouw kunnen we hier in Europa dicht bij onze klanten produceren. We kkijken terug op een geweldige 12-jarige samenwerking en kijken uit naar alles wat nog komen gaat. Ik wil ook mijn waardering uitspreken voor het harde werk van ons productie- en kwaliteitsteam. Hun professionaliteit en streven om de kwaliteitsprocessen binnen EVBox voortdurend te verbeteren, zijn fantastisch." - Peter Elshout (Hoofd Lean Manufacturing & Quality)

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie