Europese Commissie roept Nederland op meer te investeren in onderzoek

Europese Commissie roept Nederland op meer te investeren in onderzoek

Redactie Baaz
Volgens de Europese Commissie wordt in ons land nog te weinig geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. Dat moet veranderen, valt te lezen in de aanbevelingen van de Commissie voor het economische beleid.

Het gaat hierbij vooral om private investeringen, die volgens de EC juist bij kunnen dragen aan verdere economische groei. De Commissie wijst verder op het belang de Nederlandse huizenmarkt verder te ondersteunen. Volgens Brussel moet ons land de beperking van de hypotheekrenteaftrek versnellen. De nu doorgevoerde beperking gaat de Commissie nog te langzaam. Tegelijkertijd moeten ook de huursector en sociale woningbouw op de schop. Vooral die laatste moet volgens de Europese Commissie beter passen bij het inkomen van de huurders.

Als laatste punt krijgt ons land het advies om werknemers in de eerste jaren van hun carrière minder pensioenpremie te laten betalen. Hiermee moet een evenwichtiger verdeling van de lasten tussen generaties worden gerealiseerd. Ook moet dit er toe bijdragen dat jongere generaties meer geld overhouden zodat zij op ‘meer groeivriendelijke manieren’ met hun vermogen om kunnen gaan. De Commissie vindt dat het Nederlandse pensioenstelsel te weinig bijdraagt aan economische groei.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie