Ergonomie: gezonde werkplek, gezond bedrijf

Ergonomie: gezonde werkplek, gezond bedrijf

Redactie Baaz

Honderdduizenden Nederlanders zitten dagelijks achter hun bureau naar een beeldscherm te turen. Hoewel we weten dat langdurig stilzitten lichamelijk slecht is, moet er nu eenmaal brood op de plank komen. Al wandelend krijg je geen kantoorwerk gedaan, dus biedt EIZO een oplossing die lichamelijk ongemak op de werkvloer voorkomt.

EIZO ontwikkelde een flexibele monitorlijn, volledig op maat gemaakt voor de eisen van een werkplek van deze tijd: de Flexscan. De innovatieve high-end monitoren verminderen niet alleen de algehele kans op rug- en oogklachten, maar stellen gebruikers bovendien in staat om de eigenschappen te vormen naar persoonlijke behoeften. ‘Wij vinden niet dat jij jezelf moet aanpassen aan je werkplek, maar je werkplek aan jou’, luidt de visie van EIZO.

Auto EcoView

De monitor draagt op verschillende manieren bij aan jouw gezondheid. Zo houdt EIZO rekening met het feit dat het omgevingslicht voortdurend verandert. En daar biedt de Auto EcoView uitkomst. De functie laat de helderheid van het beeldscherm perfect aanpassen aan het omgevingslicht. Dit is niet alleen beter voor je ogen, ook zorgt het voor een energiebesparing van maar liefst 50 procent.

Circadian dimming

Hoewel blauw licht ons na zonsondergang minder goed laat slapen, heeft het overdag juist een positieve werking op ons functioneren. De speciaal ontworpen dimfunctie binnen de software Screen InStyle biedt de gebruiker de mogelijkheid de kleurtemperatuur van de monitor te reguleren. Zo kan elke gebruiker optimaal aan het werk gaan.

Smalle randen

Beeldschermen evolueren. Platheid is, mede dankzij alsmaar nieuwere beeldschermtechnologie, de regel. Ook beeldschermranden proberen fabrikanten nu uit de wereld te helpen. En daar doet EIZO met de Flexscan een flinke stap voorwaarts in. De monitor heeft dermate smalle randen dat de gebruiker deze nauwelijks opmerkt. Dit zorgt niet alleen voor een betere leesbaarheid, ook vermindert het de bewegingen met het hoofd en de ogen.

Flexibele voet

Rugpijn is een van de meest voorkomende problemen bij werknemers en -gevers die zittend werkzaamheden verrichten. Een oncomfortabele houding is de oorzaak. De flexibiliteit van de Flexscan helpt dit probleem voor goed uit de wereld: een individuele aanpassing behoort eenvoudig tot de mogelijkheden. Niet alleen is de monitor traploos in hoogte verstelbaar, ook is de monitorvoet in verschillende standen te draaien en kantelen. Zo creëer je jouw ideale monitor en kun je je concentreren op belangrijke zaken.

Voordelen Auto EcoView

  • Automatische instelling van de helderheid van de monitor bij wisselend omgevingslicht.
  • De EcoView-index geeft aan hoe milieuvriendelijk de monitor op dat moment is ingesteld.
  • De minimale en maximale beeldhelderheid zijn naar wens vast te stellen.
  • De EcoView-functie kan automatisch worden in- en uitgeschakeld
  • Ergonomisch en milieuvriendelijk.
  • Minder taxerend voor de ogen.
Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie