Epson sponsort A Print Factory op North Sea Jazz

Epson sponsort A Print Factory op North Sea Jazz

Redactie Baaz
Printerfabrikant Epson sponsort dit jaar de stand van het initiatief ‘A Print Factory’ op North Sea Jazz. A Print Factory, een initiatief van afgestudeerde jonge fotografen, kan daardoor beschikken over de Epson SureColor SC-P800.

De stand van A Print Factory zal in het teken staan van het jaarlijkse jazzfestival: de fotografen stellen vijf nieuwe werken tentoon waarbij ze zich hebben laten inspireren door het muzikale programma van North Sea Jazz. Ook worden nog vijftien andere werken getoond die A Print Factory eerder toonde op de Art Fair in Den Haag en de tijdens de Rotterdam Art Week, waar ze eveneens door Epson werden gesponsord.

Kopers kunnen het werk van hun keuze direct in hoge kwaliteit laten afdrukken op de Epson SureColor SC-P800 fotoprinter en laten inlijsten. Hierdoor blijft de prijs van de kunstwerken laag. Ten slotte komt er elke dag een kunstenaar het inpakpapier live beschilderen in zijn of haar eigen stijl. Elk kunstwerk kan daardoor in een kunstwerk worden verpakt.

De meewerkende fotografen hebben, ondanks dat ze starters zijn, al geëxposeerd in onder meer het Nederlands Fotomuseum, museum voor actuele kunst GEM en stonden op verschillende aansprekende designbeurzen in binnen- en buitenland. Veel van hen werken in opdracht van grote Nederlandse publicaties.

'Wat startte als een creatieve manier om geld binnen te halen voor onze eindexamenexpositie, is het afgelopen jaar uitgegroeid tot een volwaardig platform voor jonge fotografen', vertelt Nick van Tiem, co-founder van A Print Factory. 'Dankzij de bijdrage van Epson blijft het mogelijk om het werk van ‘onze’ talenten keer op keer op hoge kwaliteit te presenteren aan een nieuw publiek.'

Al sinds jaar en dag trachten wij met onze printers het werk van fotografen zo natuurgetrouw mogelijk af te drukken. Wij zien het dan ook als een groot compliment dat een organisatie als A Print Factory zich tot ons richtte,” vertelt Ward Estoppey, Channel Marketing Manager bij Epson Nederland. 'Wij hebben dan ook met veel plezier de SureColor SC-P800 gesponsord en vinden het erg leuk dat zij daarmee onderdeel zijn van een groots evenement als North Sea Jazz.'

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie