Enveloppen bedrukken

Enveloppen bedrukken

Redactie Baaz
De eerste indruk is het allerbelangrijkst. Binnen een fractie van een seconde geven wij onbewust een waardeoordeel over iets. Dit waardeoordeel nemen we mee in onze houding, positief of negatief.

Wanneer er blauwe enveloppen door je brievenbus naar binnen glippen, associeer je dit direct met ‘minder leuk nieuws’. Het is de belastingdienst… Ontvang je blanco enveloppen, dan leg je deze gerust nog paar dagen aan de kant op je vensterbank. Saaie buitenkant? Saaie inhoud. Dus niet aantrekkelijk om te lezen. Dat klinkt niet als een goede eerste indruk. Tijd om de eerste indruk van de envelop een positieve twist te geven.

Waarom enveloppen bedrukken goedkoop is

Blanco enveloppen lijken goedkoper. Je bent minder kosten kwijt aan ontwerp en het laten drukken van de enveloppen. Echter wordt er vergeten dat de blanco enveloppen niet uitnodigend zijn om te lezen. De ontvangers gooien sneller jouw verstuurde enveloppen ongelezen de prullenbak in. Dat is pas duur! Daarom is enveloppen bedrukken goedkoper. Je haalt er namelijk rendement uit. De ontvanger maakt kennis met jouw kleuren, lettertypes en logo. Onbewust slaat de ontvanger dit op, met als gevolg een positievere houding tegenover jouw bedrijf. Wanneer je de enveloppen in de huisstijl maakt van jouw bedrijf, is de kans aanzienlijk groter dat de ontvanger geïnteresseerd is. Het openen van jouw envelop is de eerste grote stap. Nu nog zorgen dat je inhoud aantrekkelijk is om te lezen. Dan is de ontvanger om en helemaal fan van jouw bedrijf.

De opmaak van bedrukte enveloppen

Voer je huisstijl consequent door je enveloppen. Bij een gepersonaliseerde bedrukte envelop hoort natuurlijk op de voorkant altijd plaats te zijn voor de naam en het adres van de ontvanger. In een kleiner lettertype staat het retour- of postadres. Het bedrijfslogo wordt vaak op de voorkant gedrukt.

Welke soort enveloppen bedrukken

Er zijn verschillende soorten enveloppen. Voor elke toepassing heb je een andere specifieke soort envelop. Met of zonder venster, staand of liggend en verschillende sluitingen. Denk van tevoren goed na welk doel jouw post beoogd en kies op basis daarvan de juiste envelop. Daarnaast kun je rekening houden met de opmaak van je huisstijl door rekening te houden met de volgende mogelijkheden: verschillende sluitingen; met gom-rand of plakstrip, venster links of rechts, wel of geen binnendruk, kwaliteit in grams papier of soort papier. Genoeg keuze om jouw enveloppen te creëren zoals jij ze wilt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie