EnergyZero voegt twee nieuwe leden aan directie toe

EnergyZero voegt twee nieuwe leden aan directie toe

EnergyZero voegt twee nieuwe leden aan directie toe

Redactie Baaz
Hans Valk nieuwe CEO en toegetreden tot het statutair bestuur, Stephan Plat aangesteld tot COO

EnergyZero heeft twee nieuwe leden toegevoegd aan de directie. Stephan Plat (28) is aangesteld als COO, Hans Valk (52) is de nieuwe CEO en treedt daarnaast ook toe het statutair bestuur. De benoeming van Plat en Valk is een belangrijke stap in de groeistrategie van het bedrijf, dat met zijn platform directe toegang tot de dynamische energiemarkt faciliteert voor merken en hiermee een belangrijke bijdrage levert aan het versnellen van de energietransitie in Nederland

Internationale carrières in de energie-industrie

Valk is afkomstig van Quby waar hij als CEO verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de slimme thermostaat Toon en aanvullende energiebeheersystemen. Vóór Quby had Valk diverse directiefuncties binnen Energiebedrijf Eneco, waaronder die van directeur Consumenten en directeur Innovation & Ventures. Als CEO van EnergyZero wordt Valk verantwoordelijk voor het bestendigen van de financiële groei en het uitbreiden van de succesvolle strategie van het EnTech-bedrijf. Stephan Plat was hiervoor CEO bij softwareontwikkelaar Weave. Als COO van EnergyZero wordt Plat verantwoordelijk voor het doorontwikkelen van het softwareplatform, aansturen van de operationele activiteiten en inrichting van de organisatiestructuur.

Samen bouwen aan de energiewereld van de toekomst

De benoeming van Plat en Valk is een belangrijke stap in onze groeistrategie, zegt oprichter en Chief Innovation Officer, Auke Ferwerda: “Bij EnergyZero ligt een fantastisch fundament, en gezien onze groeiambities is dit het juiste moment om Hans en Stephan in de directie op te nemen. Beiden hebben de ideale achtergrond om de groei van EnergyZero nog meer te versnellen. Hun ervaring in de energie-industrie gaat ons helpen om aan de energiewereld van de toekomst te bouwen. Een wereld zonder marges, met lagere kosten voor de consument én vol duurzame energie.”

Hét geheim achter dynamische energiecontracten

Valk over zijn aanstelling: “Sinds 2018 is EnergyZero hét geheim achter bedrijven als ANWB en Energie VanOns die onder eigen merknaam energiecontracten met dynamische uurtarieven aan hun klanten bieden. Deze rol (als facilitator) achter de schermen past goed bij het bedrijf. Het stelt ons in staat om nog sneller nieuwe producten en diensten voor onze businesspartners te ontwikkelen die zowel duurzaam als winstgevend zijn. Bijdragen aan deze veranderingen in de sector, is onze missie. Aan mij de taak en eer om ervoor te zorgen dat het bedrijf daarin verder excelleert.”

Plat: “De energiewereld is een traditionele markt die niet gauw voor een versnelling gaat zorgen. Daar heb je spelers als EnergyZero voor nodig die door hun frisse blik en durf buiten de kaders denken en conventies in de markt durven doorbreken. Dat deze aanpak werkt, blijkt onder andere uit de toenemende interesse in dynamische energiecontracten. Een belangrijke ontwikkeling aangezien dynamische tarieven passen bij de duurzame energievoorziening die nodig is voor het halen van de klimaatdoelen. Het spreekt dan ook voor zich dat ik ernaar uitkijk het platform verder uit te breiden en zo duurzame energie-oplossingen voor een nog breder publiek toegankelijk te maken.”

afbeelding van Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie