En de 25 beste werkgevers van Nederland zijn...

En de 25 beste werkgevers van Nederland zijn...

Redactie Baaz
De Gemeente Amsterdam is de beste werkgever van Nederland. Dat blijkt uit het ‘Best Places to Work’-onderzoek van vacaturesite Indeed.

Het bedrijf analyseerde duizenden reviews die medewerkers over hun werkgever achterlaten op de individuele bedrijfspagina’s op Indeed.nl. Men maakte gebruik van een eigen algoritme voor het rangschikken van bedrijven en nam daarbij verschillende factoren mee, zoals de gemiddelde beoordeling, het aantal reviews door werknemers en de vacaturegeschiedenis

Vervolgens stelde Indeed een top 25 samen van beste werkgevers op basis van management, compensatie/arbeidsvoorwaarden, doorgroeimogelijkheden, werk-privébalans en bedrijfscultuur. De Gemeente Amsterdam scoorde volgens medewerkers in alle categorieën gemiddeld het hoogst. Daarnaast kwam uit de reviews naar voren dat de Gemeente Amsterdam vooral ‘een gezellige werkomgeving’ heeft. 

Top 25 beste werkgevers in Nederland

De top 25 In Nederland is een zeer gemêleerde lijst, maar één ding hebben ze gemeen: ze worden allemaal door hun werknemers vooral gewaardeerd om de manier waarop zij met hun personeel omgaan, hoe zij hen de ruimte bieden en belonen. 

Dit kan op het gebied van financiële compensatie zijn, maar ook op het gebied van doorgroeimogelijkheden of door het creëren van een prettige en leerzame werkomgeving waarin ruimte is voor zelfontplooiing en het indelen van eigen werktijd.

Sander Poos, Managing Director Benelux bij Indeed: 'Ons onderzoek laat zien dat bedrijven in Nederland met name goed scoren op de balans tussen werk en privé en de bedrijfscultuur. Werknemers hechten er steeds meer belang aan dat zij het op het werk naar hun zin hebben en dat dit in balans is met hun privésituatie, en organisaties spelen hier steeds beter op in door het aanbieden van deeltijd en flexibele uren. Op deze manier kunnen werkgevers ook concurrentievoordeel behalen bij het aantrekken van talent. Uit het onderzoek komt daarnaast naar voren, dat ook een positieve bedrijfsomgeving en goed management belangrijke factoren zijn om een bedrijf te bestempelen als een geweldige plek om te werken.'

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie