Elektrische micro-bedrijswagen Opel Rocks-e te koop vanaf €7.399,-

Elektrische micro-bedrijswagen Opel Rocks-e te koop vanaf €7.399,-

Redactie Baaz

Emissievrije vierwieler ideaal voor bezorgdiensten in binnenstedelijke gebieden

  • Opel start verkoop nieuwe, elektrische Rocks-e KARGO
  • Uiterst compacte en wendbare bedrijfswagen voor emissievrije stadsmobiliteit
  • Circa 260 liter flexibel inzetbare laadruimte en 140 kg laadvermogen
  • Te berijden door iedereen vanaf 16 jaar met een AM rijbewijs of rijbewijs B
  • 5,5 kWh-batterij in circa 4 uur opgeladen, goed voor 75 km* actieradius
  • Prijzen vanaf € 7.399,- (exclusief BTW) en te leasen vanaf € 169,- per maand

Opel start met de verkoop van de nieuwe Rocks-e KARGO. Het betreft de micro-bedrijfswagenvariant van de onlangs aangekondigde, elektrische Opel Rocks-e met zeer compacte afmetingen, een uniek design, uitzonderlijke wendbaarheid en bijzonder lage gebruikskosten. De Rocks-e KARGO biedt circa 260 liter flexibel inzetbare laadruimte en 140 kg laadvermogen en komt op plekken waar reguliere bedrijfswagens niet kunnen komen. Daarmee is deze emissievrije micro-bedrijfswagen ideaal voor bezorgdiensten in binnenstedelijke gebieden.

De nieuwe Opel Rocks-e KARGO is te bestellen voor prijzen vanaf € 7.399,- (exclusief BTW). Hij is ook beschikbaar op basis van operational lease met een maandtarief vanaf € 169,- (via Free2Move Lease, op basis van 60 maanden en 5.000 km per jaar). De Opel Rocks-e KARGO is breed inzetbaar, omdat de elektrische citycar is te berijden door iedereen vanaf 16 jaar met een AM rijbewijs of rijbewijs B. De Rocks-e heeft een topsnelheid van 45 km/u en voldoet daarmee aan de EU-regelgeving voor lichte vierwielers.

Praktisch interieur met flexibel inzetbare laadruimte

Bij de Rocks-e KARGO heeft de passagiersstoel plaatsgemaakt voor een flexibel inzetbare laadruimte met een inhoud van zo’n 260 liter. De laadruimte is af te dekken en eenvoudig bereikbaar vanaf de bestuurderspositie en via het rechter portier. Neergeklapt en vergrendeld kan de afdekking maximaal 40 kg dragen en aangezien die voorzien is van een antislip oppervlak kan de afdekking gebruikt worden als ‘bureau’.

De afdekking is ook uitneembaar en achter de bestuurdersstoel op te bergen om grotere en hogere objecten te vervoeren. De laadvloer is aan de rechterzijde in hoogte verstelbaar. Onder het afdekblad is ruimte voor objecten van maximaal 1,20 meter lang. In totaal biedt de Rocks-e KARGO zo’n 260 liter laadruimte en een laadvermogen van 140 kg, terwijl de bestuurder niets aan ruimte en comfort inlevert ten opzichte van de reguliere Rocks-e.

Emissievrij en uitzonderlijk wendbaar

De Rocks-e KARGO is 2,41 meter lang, 1,39 meter breed en 1,52 meter hoog. Samen met zijn draaicirkel van slechts 7,20 meter zorgt dat ervoor dat hij zich eenvoudig door de smalste steegjes laat manoeuvreren en op plekken kan komen die onbereikbaar zijn voor andere bedrijfswagens.

De elektromotor van de Rocks-e KARGO levert een continuvermogen van 6 kW (8 pk) en een piekvermogen van 9 kW (12 pk) tijdens accelereren. De 5,5 kWh-batterij is in circa 4 uur volledig op te laden via een 220V huishoudelijk stopcontact (1,8 kW laadsnelheid). Een volle batterij biedt een actieradius tot 75 kilometer (WLTP*). De handige, bijbehorende laadkabel van drie meter zit permanent in het voertuig en kan eruit worden getrokken als het stopcontact zich niet direct naast het voertuig bevindt. Een adapter om met een type 2-stekker te laden bij een openbaar AC-laadpunt is optioneel beschikbaar.

Nederland perfect klimaat

Nederland is het eerste land in Europa dat start met de verkoop van de Rocks-e KARGO. Met de beste laadinfrastructuur van Europa en de vele stedelijke gebieden biedt Nederland een perfect klimaat om van de Opel Rocks-e een succes te maken.

De kleine bedrijfswagen is bij uitstek geschikt voor emissievrije bezorging van bijvoorbeeld pakketjes, maaltijden of medicijnen in binnenstedelijke gebieden. Waar scooters of grotere bestelwagens tegen beperkingen aanlopen, biedt deze elektrische citycar nieuwe mogelijkheden voor ondernemers, tegen zeer aantrekkelijke bedrijfskosten.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie