Elektrische deelscooters felyx nu ook in Rotterdam

MVO
Bart Remmers
Het elektrische deelscooterconcept felyx is officieel van start gegaan in Rotterdam. Met 324 groene e-scooters introduceerde de startup een nieuwe en eenvoudige manier van reizen in de stad.

Het donkergroene uiterlijk van de e-scooters zal snel deel uitmaken van het Rotterdamse straatbeeld, met het doel de gebruikers te laten bijdragen aan een schonere en stillere stad. De scooters zijn compleet elektrisch en rijden op Nederlandse groene energie.

Eerder deze zomer werd bekend dat de startup een bedrag van €3 mln heeftopgehaald om de uitbreiding naar Rotterdam te kunnen verwezenlijken. Wethouder Arno Bonte van Duurzaamheid, Luchtkwaliteit en Energietransitie gaf het startsein voor de deeldienst in Rotterdam.

Mijlpaal voor felyx

Wethouder Bonte over felyx: 'Vervoersmiddelen delen heeft de toekomst en als dit ook nog eens elektrisch gebeurt, word ik daar helemaal blij van. Dit initiatief levert een mooie bijdrage aan de ambitie van Rotterdam om de lucht in de stad schoner te maken.'

Medeoprichter Quinten Selhorst: 'De introductie in Rotterdam is niet alleen een mijlpaal voor felyx, maar ook voor het concept van elektrisch deelvervoer. Felyx bewijst hiermee het belang van deelvervoer en de voordelen voor de leefbaarheid en luchtkwaliteit in steden. Na Rotterdam hopen wij ook andere steden van de voordelen te overtuigen die felyx te bieden heeft.'

Hoe werkt het?

Door de felyx app te gebruiken kan een huurder direct een e-scooter vinden in zijn omgeving. Tegen een prijs van €0,30 per minuut kan de huurder zich vervolgens verplaatsen van A naar B, zonder last van vertragingen of andere vervoersproblemen. Eenmaal aangekomen kan de e-scooter volgens bestaande wet en regelgeving geparkeerd worden en op slot worden gezet door de rit in de app af te melden.

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart