Eindelijk rust in je hoofd: actueel boek vol inspiratie voor mensen met volle agenda’s

Redactie Baaz
Eindelijk rust in je hoofd. Het is waar veel mensen naar snakken en tevens de titel van hét boek dat jou daar nu bij kan helpen. Eindelijk rust in je hoofd van Aart Goedhart en Barbara van der Steen, beiden verbonden aan de The School of Life Amsterdam, coacht je in 40 dagen naar meer aandacht voor jezelf en anderen en meer regie over je tijd. In de waan van de dag rennen we onszelf namelijk vaak voorbij en dat eist zijn tol.

De waan van de dag

We hebben een vol leven waarin werk, familie, vrienden en hobby’s allemaal om aandacht vragen. In ons werk springen we van het ene project naar het andere en ook ons privéleven loopt vaak over van de activiteiten. Het lijkt leuk, maar toch merk je na verloop van tijd dat het steeds moeilijker is om je aandacht ergens bij te houden. Als je dit wilt veranderen, helpt het om je eigen rustpunt te worden, aldus Goedhart en Van der Steen. In de kern gaat het erom dat je de regie neemt en het plezier terugvindt in de chaos van alledag door een aandachtige houding te ontwikkelen. Train je aandacht zoals je je spieren traint. Sta iedere dag stil bij wat je ervaart, bij wat jij belangrijk vindt en wat jouw behoeftes zijn. Dit boek helpt je daarbij.
 

Het boek als oefenplek

Gedurende een periode van zes weken krijg je meer dan 40 perspectieven op aandacht aangereikt. Het zijn verschillende filosofieën, manieren van kijken en denken die je inzicht geven in de dynamiek van jouw aandacht. Bij ieder perspectief horen specifieke opdrachten waar je direct mee aan de slag gaat. Deze oefeningen vragen echt wat van je, maar zullen je ook verrijken. Wie het boek leest en de oefeningen doorloopt, kan beter omgaan met afleiders en met versnipperde aandacht. Gaandeweg zal je ontdekken dat je meer regie krijgt en rustpunten vindt in het alledaagse leven.

De auteurs

Aart Goedhart en Barbara van der Steen zijn de oprichters van adviesbureau Wenders. Ze hebben jarenlange ervaring als adviseur, coach en spreker. Daarnaast verzorgen ze opleidingen, workshops en lezingen en zijn ze als kerndocent verbonden aan The School of Life Amsterdam.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie