Eindelijk, de prijzen van de Alpine A110 Pure en Légende zijn bekend

Eindelijk, de prijzen van de Alpine A110 Pure en Légende zijn bekend

Redactie Baaz

Na de introductie van de gelimiteerde Alpine A110 Première Edition zijn de prijzen beschikbaar van de productieversies van de nieuwe Alpine A110: de A110 Pure en A110 Légende.

Dankzij de verschillende karakters van de Pure en Légende spreekt de Alpine A110 een bredere doelgroep aan. De Pure is de meest op de bestuurder gerichte versie en in dat opzichte vergelijkbaar met de Première Edition. Het model is standaard voorzien van 17-inchwielen en lichtgewicht componenten, waaronder speciale Sabelt-sportstoelen met een gewicht van slechts 13,1 kg per stuk, waarmee het voertuiggewicht onder de 1.100 kg uitkomt.

Het interieur kenmerkt zich door delen in mat carbon en leder-met-microvezel stoelbekleding. Tot de standaarduitrusting behoren climate control, navigatie, smartphone-connectiviteit en LED-koplampen en -achterlichten.

A110 Légende

De Alpine A110 Légende heeft meer het karakter van een ‘grand tourer’ dankzij extra raffinement en comfortverhogende zaken. Zo zijn zesvoudig verstelbare comfortstoelen standaard, evenals lederen bekleding in zwart of bruin, interieurdelen in glanzend carbon, een Focal-audiosysteem, parkeersensoren voor en achter en een achteruitrijcamera. Verder onderscheidt de Légende zich van de Pure met zijn opvallende two-tone ‘Légende’-wielen in dezelfde stijl als de wielen van de originele A110 Berlinette 1600S.

Kleuren en opties

Tegelijk met de A110 Pure en A110 Légende lanceert Alpine drie nieuwe exterieurkleuren: Blanc Irisé, Bleu Abysse en Gris Tonnerre. Andere beschikbare kleuren zijn Bleu Alpine en Noir Profond (bekend van de Première Edition).

De Alpine A110 Pure en A110 Légende zijn optioneel te upgraden met zaken als krachtigere Brembo-remmen, een actief sportuitlaatsysteem voor een intensere soundtrack, twee typen 18-inchwielen en een premium audiosysteem van Focal.

Technische specificaties

De in het midden geplaatste 1,8-liter viercilinder turbomotor levert 185 kW/252 pk vermogen en 320 Nm trekkracht en is gekoppeld aan een zeventraps DCT-transmissie. Met de drie rijmodi (Normal, Sport en Track) kan de set-up van de motor, transmissie, stuurinrichting, ESC, uitlaatgeluid en bestuurdersinformatie worden aangepast. Door de uitstekende vermogen-gewichtsverhouding van 228 pk per ton en launch control sprint de Alpine A110 in 4,5 seconden van 0-100 km/u. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u.

Versieprijzen

De A110 Pure heeft een netto catalogusprijs van  € 45.410,-. De A110 Légende heeft een netto prijskaartje van € 48.550,-. De Alpines zijn te reserveren bij de Alpine Centres in Nederland of via de Alpine App.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie