Einde oefening voor Hyves
Hyves: van sociaal netwerksite tot gaming portal

Einde oefening voor Hyves

Redactie Baaz
Vanaf december gaat de stekker eruit bij het door TMG opgekochte Hyves zoals we dat nu kennen. De netwerksite wordt dan omgetoverd in een online gaming-platform.

Bijna tien jaar heeft Hyves het volgehouden op een markt die steeds meer werd ingenomen door de grote buitenlandse concurrenten als Facebook. Lukte het het Nederlandse bedrijf in de eerste jaren nog tien miljoen gebruikers aan zich te binden, in 2010 waren er nog ‘slechts’ 8,6 miljoen bezoekers per maand en dit jaar zakte dat aantal af naar 2,8 miljoen.

Miskoop

Een zware dobber voor TMG die in 2010 een goede investering dacht te doen door het bedrijf voor 43 miljoen euro te kopen. Vorig jaar moest het echter 36,5 miljoen euro op Hyves afschrijven.

Dat de Nederlandse netwerksite als vriendensite de grote successen uit de beginjaren nooit meer zou evenaren, stond met het oog op de cijfers vast. De vraag was alleen: hoe dan wel? Donderdagochtend kwam TMG met een antwoord: Hyves wordt een online gaming portal.

Gaming portal

Het gaming-aspect is niet nieuw voor het bedrijf, al sinds 2009 bouwt Hyves aan de game community Hyves Games. Op dit moment is het platform met 540.000 unieke bezoekers per maand het grootste online gaming portal van Nederland. Begin dit jaar is er flink gebouwd aan het portal en verschenen er veel nieuwe spellen. Het moet de basis vormen voor de nieuwe weg die Hyves inslaat.

Krabbels redden

Iedereen die een profiel bij Hyves heeft, kan tussen 15 en 29 november een aanvraag indienen om al hun content (foto’s, video’s, krabbels, blogs et cetera) te downloaden.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie