EIB gaat mkb helpen

EIB gaat mkb helpen

Redactie Baaz

De Europese Investeringsbank (EIB) biedt 250 miljoen aan kleine en middelgrote bedrijven in Nederland en België voor investeringen. Woensdag maakte zij bekend dat contracten worden getekend met ING Bank.

Volgens de EIB zal deze investering voor ondernemers een lager rentetarief opleveren. Daarnaast kunnen zij de investeringskosten met de financiering voor honderd procent dekken met een maximum van 12,5 miljoen euro per project.

'Het is van groot belang dat kleine ondernemingen in heel Europa toegang hebben tot middelen waarmee zij hun investeringen kunnen financieren en nieuwe kansen kunnen benutten in economische moeilijke tijden', aldus Simon Brooks, vicepresident van de Europese Investeringsbank en verantwoordelijk voor de kredietverlening in Nederland.

In de afgelopen vijf jaar heeft de EIB al 6,5 miljard euro beschikbaar gesteld aan projecten in Nederland. Het ging hierbij om leningen voor onder andere vervoer, gezondheidszorg en onderwijs, maar ook voor het mkb. De investering van de EIB en ING is belangrijk, omdat het voor het mkb steeds moeilijker wordt om een banklening te krijgen, aldus EIB.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie