Eerste Nederlandse boekhoudpakket ontvangt Trusted Cloud-label

Redactie Baaz
Het label Trusted Cloud, dat onder het Duitse Ministerie van Economische Zaken valt, wordt alleen toegekend aan vertrouwde cloud services voor bedrijven in het MKB.

Informer is het eerste boekhoudpakket in Nederland dat het overheidskeurmerk Trusted Cloud mag voeren. InformerOnline had eerder al aangekondigd dat het boekhoudprogramma ook in andere landen gelanceerd zou worden.

Het boekhoudpakket, dat dit jaar zijn 25e verjaardag viert, is voortaan ook beschikbaar in Oostenrijk en Duitsland. De lokale wetgeving in het online boekhoudpakket verwerkt en de software is in verschillende talen beschikbaar.

Duitse Ministerie van Economische Zaken

Het Duitse Ministerie van Economische Zaken en Energie (BMWi) heeft een speciaal label uitgebracht om onder andere ondernemers te laten zien welke cloud services zij kunnen vertrouwen.

Applicaties die in aanmerking willen komen voor een Trusted Cloud-label moeten aan een flinke lijst eisen voldoen op het gebied van veiligheid, databeveiliging en de technische opbouw van de applicatie. Daarnaast zijn er eisen die de juridische zekerheid en privacy van de cloud service beoordelen.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie