In juni leverbaar

Een vernieuwde Ford Transit Courier? Dit zijn de prijzen...

Bart Remmers
Ford heeft de prijzen van de nieuwe Transit Courier-bedrijfswagens onthuld. De Transit Courier is het kleinste lid van de Ford Transit-familie. Het nieuwe model beschikt over een moderne voorkant met een herzien ontwerp van de grille en bumper.

Het verbeterde interieur beschikt over een meer ergonomische middenconsole. In de duurdere modellen is dit voorzien van een 6″-kleurentouchscreen met het SYNC 3-communicatie- en entertainmentsysteem, dat zich dichter bij de bestuurder bevindt voor meer zichtbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.

EcoBoost-benzinemotor

De nieuwe serie aandrijvingen voldoet aan de meest recente Euro 6.2-emissiestandaarden en biedt klanten de keuze tussen de 1.5-liter TDCi-dieselmotoren van 75 of 100pk of de meermaals bekroonde 1.0-liter EcoBoost-benzinemotor met 100pk.

Alle uitvoeringen beschikken over een geheel nieuwe handgeschakelde zesversnellingsbak in plaats van de vijfversnellingsbak van het vorige model. Dit zorgt voor een betere schakelkwaliteit, meer verfijning en een lager brandstofverbruik.

Voor nog lagere exploitatiekosten worden de dieselmodellen standaard geleverd met een nieuw brandstofbesparingspakket. Zo voorziet de Active Grille Shutter in optimale aerodynamica dankzij de betere opwarmtijden en de verminderde luchtweerstand. De Transit Courier biedt bestuurders van bestelauto’s een laadvermogen van 500 tot 590 kg en een laadruimte tot 2,4 m³ (VDA).

Introductie Limited-uitvoering

De basis van de Courier line-up wordt gevormd door de Ambiente-uitvoering. De Trend-uitvoering is rijker uitgerust en voegt onder andere de volgende zaken toe: handbediende airconditioning, elektrische ramen, elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels, lederen stuurwiel, mistlampen en een zijschuifdeur aan de rechter kant van het voertuig.

Speciaal voor de groeiende groep ZZP-klanten is de Transit Courier nu ook leverbaar als Limited-uitvoering. Deze uitvoering is rijker uitgerust en beschikt standaard over het SYNC3 multimediasysteem met 6 inch kleurentouchscreen. Verder verwent de Limited uitvoering de bestuurder onder meer met Cruise Control, Climate Control en parkeersensoren achter.

Prijzen en verkrijgbaarheid

Transit Courier met 100pk 1.0 EcoBoost benzinemotor:

Ambiente: 10.500
Trend: 11.700
Limited: 12.800

Transit Courier met 75pk 1.5:

Ambiente: 12.200
Trend: 13.400
Limited: 14.500

Transit Courier met 100pk 1.5:

Ambiente: 12.700
Trend: 13.900
Limited: 15.000

Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW en BPM. De nieuwe Transit Courier is leverbaar vanaf juni en nu te bestellen bij de Ford dealer.

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart