Een mooie buitenplek op kantoor

Redactie Baaz
De hele dag in de koelte zitten van de airco is fijn in de zomer. Maar uiteindelijk gaat er niks boven de gestolen zonnestralen tijdens de lunchpauze.

Wat is er lekkerder dan met je collega’s buiten in de zon zitten? Even niet over je werk praten maar plannen maken voor het weekend. Goed voor de onderlinge band tussen collega’s en de ideale manier om je weer op te laden voor een middag hard werken.

Met minimale middelen maximale gezelligheid creëren

Natuurlijk kunnen de bureaustoelen naar buiten worden gerold. Maar dan is buiten zitten nog steeds een beetje werken. Het is beter om tijd, aandacht en een klein budget te besteden aan een buitenplek voor werknemers. 

Een fijne plek waar mensen kunnen bijpraten, werken of even uitrusten. Een grote parasol maakt buiten werken makkelijker, wat groen maakt het meteen gezellig en met een paar mooie picknickbanken schuiven mensen makkelijk even aan. 

De banken zijn uitnodigend en zorgen ervoor dat medewerkers makkelijk contact met elkaar maken. Je zit altijd tegenover elkaar en daardoor komt het makkelijk tot een gesprek. 

Ook comfortabel bij langdurig zitten

Misschien denk je bij een picknick bank alleen aan een houten gevaarte waarop je liever niet te lang zit. Die zijn er ook. Maar tegenwoordig zijn de picknickbanken een stuk ergonomischer vormgegeven dan vroeger. 

De hoogte van het tafelblad en de zithoogte zijn beter op elkaar afgestemd. Bovendien zijn er veel mooie kussens verkrijgbaar voor op de banken en kan er ook worden gekozen voor ander materiaal dan hout. Rotan is bezig aan een comeback, of eigenlijk: kunststof met rotanlook. Die trend is jaren geleden al ingezet bij complete tuinsets maar zie je nu ook bij picknickbanken. 

Handig: want een kunststof bank is een stuk makkelijker te verplaatsen dan een bank van massief hout. Bovendien is kunststof een stuk makkelijker af te nemen en is het onderhoudsvrij. Geen gedoe meer met schuren en lakken vlak voor de zomer begint maar gewoon een doekje erover en de banken naar buiten.

Samen de buitenruimte herinrichten

Wedden dat je het leuk vindt om mee te denken over de ideale buitenruimte op kantoor? Maak er meteen een agendapunt van. Stel samen met collega’s een lijstje op van dingen die onmisbaar zijn voor een fijne buitenplek en ga aan de slag. 

Wedden dat het de sfeer op kantoor ook ten goede komt als iedereen een bijdrage levert? Maak het zo gek als jullie zelf willen. Een kleine moestuin waar jullie groenten verbouwen voor de lunch? Of een kweekkas met munt voor in de thee? Iedereen zijn eigen hangmat met initialen? Het kan allemaal en het zorgt gegarandeerd voor een zomers gevoel. 
 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie