Een klusbedrijf starten? Dit heb je allemaal nodig

Een klusbedrijf starten? Dit heb je allemaal nodig

Redactie Baaz

Heb je het altijd al leuk gevonden om zelf klusjes op te pakken en droom je van een eigen klusbedrijf? Dan is het goed om die droom te verwezenlijken. Als je een eigen klusbedrijf begint, is het van belang dat je een goede voorbereiding treft. Daarbij hoort het verzamelen van de dingen die je allemaal nodig hebt. Wij helpen je op weg en zetten een aantal onmisbare benodigdheden op een rij!

Gereedschap van hoge kwaliteit

Het allerbelangrijkste voor een klusser met klusbedrijf is gereedschap van hoge kwaliteit. Investeer daar dan ook vooral in. Hoe beter het gereedschap is dat je koopt, hoe mooier je de klussen afrondt en hoe langer de levensduur. Vergelijk daarom verschillende merken met elkaar en doe research naar wat het beste bij je werkzaamheden past. Als klusbedrijf heb je allerlei soorten gereedschappen nodig. Niet alleen een hamer en boormachine kopen is een must, je hebt daarnaast gereedschap als een zaag, schroevendraaier, tang, ring- en steeksleutels, schuurmachine, rolmaat en stanleymes nodig.

Goede werkkleding

Als professionele klusser kun je natuurlijk niet in je spijkerbroek en witte T-shirt aankomen bij een klant. Het komt een stuk professioneler over wanneer je werkkleding draagt. Daarnaast biedt goede werkkleding goede bescherming, waardoor je veilig kunt werken. Veel klussers met een eigen bedrijf kiezen ervoor om de werkkleding te bedrukken met de bedrijfsnaam of het logo. Dat is zeker het overwegen waard, want het is een goede manier om extra reclame te maken.

Een bedrijfsauto

Om klanten te helpen met je kluskwaliteiten, heb je een bedrijfsauto nodig. Met een bedrijfsauto straal je niet alleen professionaliteit uit, daarnaast heb je met zo’n auto voldoende ruimte om al je benodigdheden te vervoeren. Een aanrader is om de bedrijfsauto te laten bestickeren met je eigen logo of bedrijfsnaam. Dat leidt tot herkenning, zeker als je naar klanten door heel het land rijdt!

Gehoorbescherming

Als professionele klusser ben je met verschillende soorten klussen bezig. Sommige klussen leveren een hoop lawaai. Het is daarom belangrijk om je gehoor te beschermen. Dat is mogelijk met bijvoorbeeld oordopjes, oorproppen of oorkappen. Bescherm je je gehoor niet, dan is het mogelijk dat je daar gehoorschade aan overhoudt. Dat moet je zien te voorkomen als klusser, want bij veel klusjes heb je te maken met herrie. Zorg daarom dat je beschikt over gehoorbescherming voor je klussen.

Een goede administratie

Wat je nog meer nodig hebt met je klusbedrijf? Een goede administratie! Dat is onmisbaar als je professioneel gaat klussen. Zorg daarom dat je daar vanaf het begin al mee aan de slag gaat. Heb je zelf maar weinig ervaring in administratie? Dan is het een optie om daar een expert voor in te schakelen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie