Een kijkje in de magie van Tomorrowland

Een kijkje in de magie van Tomorrowland

Redactie Baaz

Hoewel juni al in volle gang is met de opbouw van LIFE in Boom, nemen we toch even de tijd om terug te blikken op wat mei te bieden had. Van een spectaculaire aftrap in Ibiza tot een succesvolle eerste CORE-editie in Colombia, het was een spannende reis.

COLOMBIA - CORE MEDELLIN

 

 

Na meer dan 25 van de beste house & techno artiesten uit de scene verwelkomd te hebben op 3 betoverende podia, hebben bijna 40.000 muziekliefhebbers de legendarische nieuwe CORE stage in volle werking gezien tijdens een uniek tweedaags festival in de prachtige stad Medellín, Colombia. Volledig ontworpen en gemaakt door Tomorrowland's creatieve team, heeft het festival meer dan een jaar gewerkt aan een nieuwe CORE stage, die de ervaring en het ontwerp naar een geheel nieuw niveau heeft gebracht.

Na zijn spectaculaire wereldpremière in de jungle van Tulum in januari, liet het mythische nieuwe CORE podium ongetwijfeld een blijvende indruk na in Colombia en werd het meteen een publiekslieveling onder muziekfans in Zuid-Amerika, alvorens terug te reizen naar de betoverende bossen van Tomorrowland in België voor de iconische 20-jarige verjaardag van het festival in juli. Na de zomer zal de CORE stage zijn weg vinden naar het magische terrein van Parque Maeda voor een nieuwe editie van Tomorrowland Brasil van 11-13 oktober 2024, met artiesten als Âme (live), Antdot b2b Maz, Bonobo (DJ set), Mochakk, Samm, Vintage Culture, en nog veel meer.

IBIZA – USHUAÏA

Tomorrowland, Dimitri Vegas & Like Mike en Ushuaïa Ibiza tillen de woensdag naar een hoger niveau en zorgen voor een golf van opwinding met de start van een vroeg seizoen op het Witte Eiland, door de magie naar Ibiza te brengen van 15 mei tot 2 oktober. Geïnspireerd door 'LIFE', het festivalthema van Tomorrowland België 2024, geeft het podiumontwerp van dit jaar op woensdag in Ushuaïa Ibiza feestgangers van over de hele wereld de kans om als eerste verschillende delen van Sylvira te ontdekken.

AMSTERDAM - TOMORROWLAND EXPO x OUR STORY

Na het overweldigende succes in Boom met zo'n 15.000 bezoekers slaat de Tomorrowland Expo nu zijn vleugels uit naar Amsterdam! Het prachtige landschap van De Schorre in Boom wordt momenteel klaargemaakt voor de bouw van Tomorrowland, maar dit najaar keert Tomorrowland terug naar Amsterdam tijdens Amsterdam Dance Event (ADE).

Daarnaast viert Tomorrowland zijn 20-jarig bestaan met een betoverende Our Story show in de Ziggo Dome in Amsterdam op vrijdag 18 oktober. Ook tijdens Amsterdam Dance Event kunnen mensen van over de hele wereld een magisch spektakel verwachten met een aantal van de beste elektronische artiesten, begeleid door de Symphony of Unity, een symfonisch orkest met muzikanten en vocalisten om klassieke en elektronische muziek live op het podium te verenigen. De line-up blijft geheim tot de artiesten het podium betreden. Alle opbrengsten van Our Story 2024 gaan naar de Tomorrowland Foundation om kinderen en jongeren over de hele wereld te steunen.

 

 

James Hype sluit zich aan bij Online DJ Academy

De Online Tomorrowland DJ & Producing Academy heeft de krachten gebundeld met UK DJ & producer James Hype om een exclusieve Masterclass 'From beginner to pro' te lanceren. Mensen van over de hele wereld kunnen nu diep duiken in de opmerkelijke skills van James Hype, die je persoonlijk meeneemt door een stap-voor-stap gids om je transities te upgraden en je mixing skills te verbeteren op elke setup met de meest virale DJ tips & tricks van de meester zelf.

De Online Tomorrowland DJ & Producing Academy is het educatieve DJ & producer platform van Tomorrowland, toegewijd om enthousiaste mensen uit alle hoeken van de wereld te inspireren en in staat te stellen om muziek te produceren, uit te brengen, te creëren en uit te voeren. De Online Tomorrowland DJ & Producing Academy is het perfecte platform om nieuw en jong talent te scouten, maar geeft ook volwassenen de kans om hun vaardigheden te verfijnen en te netwerken met andere collega's uit de industrie. Vind alle info over de Online Tomorrowland DJ & Producing Academy en het maandelijkse lidmaatschap op academy.tomorrowland.com

BigFM wordt de exclusieve partner van Tomorrowland One World Radio in Duitsland

BigFM is de officiële zender van One World Radio in Duitsland en brengt de sound van Tomorrowland naar de radio in Duitsland. One World Radio is het officiële radiostation en content platform van Tomorrowland, 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar via de Tomorrowland app, op tomorrowland.com en YouTube, via DAB+ in België, Nederland, Zwitserland, UK en Malta, en via FM in Roemenië (92.1 FM) en Spanje (Mallorca en Ibiza). Luisteraars die afstemmen op One World Radio vinden er exclusieve mixen, unieke tracks, nieuwe releases en de meest iconische live sets van 20 jaar Tomorrowland met een waaier aan hosts, shows en specials.

Naast BigFM vind je ook de volgende radiopartners in de Tomorrowland Belgium MediaVillage: Studio Brussel, MNM, QMusic, Fun Radio, Radio Contact, Kronehit.

Love Tomorrow steunt twee lokale projecten

Natuurpunt opende een reservaat voor wilde bijen in Rumst, vlakbij DreamVille. Wilde bestuivers zoals wilde bijen, hommels, zweefvliegen en dag- en nachtvlinders hebben het moeilijk in Vlaanderen. Natuurpunt richt zich vooral op wilde bijen en heeft 10 gebieden geselecteerd waarvan bekend is dat ze veel soorten herbergen. Love Tomorrow sponsort het onderzoeksproject in dit natuurgebied.

“Het is niet alleen onze plicht om te investeren in de omgeving waar we al 20 jaar een plek hebben, maar het is ook een nalatenschap die we doorgeven aan toekomstige generaties. We moeten blijven investeren in de fauna en flora om ons heen en daarom steunen we dit bijenproject, net zoals we al hebben geïnvesteerd in de habitat van de rugstreeppad. Elke broedplaats die we behouden en elke bloem die we planten draagt bij aan de prachtige omgeving waarin we geworteld zijn.”

De Universiteit Artevelde, Claire en Love Tomorrow slaan de handen in elkaar om hun gezamenlijke CO2-uitstoot te verminderen. Via Claire, dat lokale CO2-compensatie mogelijk maakt, financiert Love Tomorrow een deel van de bijna 1400 zonnepanelen die de Hogeschool Artevelde op verschillende Gentse campussen heeft geïnstalleerd.

Je kunt alle Love Tomorrow projecten en informatie over de Love Tomorrow conferentie hier vinden.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie